Vejstrid: Gårdejer betaler millionerstatning tilbage

- Jeg er sikker på, jeg vinder sagen i sidste ende, siger landmand Martin Lund Madsen. Arkivfoto: Martin Ravn

Vejstrid: Gårdejer betaler millionerstatning tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Martin Lund Madsen har fået jorden, hvor Banedanmark ulovligt anlagde Skovgårdsvej ved Vejen, tilbage. Nu forlanger han selve vejen fjernet.

Nogle har bebrejdet gårdejer Martin Lund Madsen, at han fik 2.073.220 kroner som betaling for jord og erstatning for fremtidige ulemper, da Banedanmark i samarbejde med Vejen Kommune fik eksproprieret hans jord for at kunne anlægge Skovgårdsvej vest for Vejen, men det kan kritikerne godt glemme nu.

Gårdejeren har nemlig tilbagebetalt hver én øre og det endda efter aftale med Banedanmark. Samtidigt er det ligefrem tinglyst, at jorden, som blev eksproprieret - en ekspropriation, som Højesteret har erklæret ulovlig, fordi den skete efter elektrificeringsloven - tilhører Martin Lund Madsen.

- Det har jeg gjort for at få rent bord, og nu forlanger jeg så, at Banedanmark fjerner vejen i en fart, siger Martin Lund Madsen.

Det lykkedes ikke tirsdag at få en forklaring på, hvorfor Banedanmark er gået med til aftalen.

Banedanmark og Vejen Kommune er ikke indstillet på at fjerne den ulovlige vej. Vejen Kommune har tværtimod igangsat en proces i et forsøg på at få lovliggjort vejen, men gårdejeren har stævnet begge parter ved retten i Esbjerg for at få dem dømt til at fjerne asfalten.

Vejen Kommune har på torsdag indkaldt til åstedsforretning på Skovgårdsvej som første led i en ny ekspropriation efter vejloven. Martin Lund Madsen har klaget til Ankestyrelsen, fordi han mener, kommunen er inhabil i sagen. Det er der endnu ikke kommet svar på.

- Jeg er sikker på, jeg vinder sagen i sidste ende, men det kan komme til at tage mange år at få endelig ret. Det kommer til at koste kommunen og dermed skatteyderne millioner i advokatregninger i stedet for at finde en mindelig løsning her og nu, siger Martin Lund Madsen.

Vejstrid: Gårdejer betaler millionerstatning tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce