Scandoor åbner produktion af køkkener i Skodborg

Borgmester Egon Fræhr og formanden for Udvalget for arbejdsmarked og integration Frank Schmidt-Hansen besøgte onsdag Scandoor i Skodborg. Her er de i snak med direktør Keld Knudsen, Kim Pedersen, ansvarlig for international salg samt produktionschef Lars Nielsen. Foto: Jørgen Schultz

Scandoor åbner produktion af køkkener i Skodborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter halvandet års tilløb er virksomheden Scandoor rykket fra Malmø til Skodborg. Nyt højteknologisk produktionsanlæg er på plads på Industriparken Nord. 12 ansatte er der i firmaet.

Skodborg: Virksomheden Scandoor har taget hul på produktions af skuffer og låger til køkkener fra bygningerne i Industriparken Nord i Skodborg.

Virksomheden blev stiftet i Sverige i 1996 og havde på et tidspunkt udelukkende Sverige og Norge som marked, og hvor alle produkter blev indkøbt hos underleverandører.

Det fik os til at kigge mod Sønderjylland. Og med de afstande, som vi har her i landet, så forstår vi ikke begrebet Udkantsdanmark.
Keld Knudsen, CEO i Scandoor Europe

Robotteknologi

Det er slut nu. Scandoor har investeret stort i moderne, miljøvenligt robotteknologi.

Scandoor arbejder ud fra en filosofi om, at de fleste ældre køkkener har solide og velfungerende skabe, som ikke nødvendigvis behøves at blive udskiftet. I stedet kan låger skiftes, og underskabe kan ændres efter eget valg til eksempelvis skuffeskabe. Alt sammen med dæmpede beslag, så låger og skuffer lukker lydløst. Udskiftningen sker i løbet af blot én arbejdsdag.

- Vi besluttede i foråret 2017 at se mod det danske og EU-markedet. I samme ombæring valgte vi for at få logistikken til at gå op at se os om efter en placering, hvor der er plads til maskinparken, og hvor vi samtidig er tættere på grænsen til Tyskland og resten af EU. Det fik os til at kigge mod Sønderjylland. Og med de afstande, som vi har her i landet, så forstår vi ikke begrebet Udkantsdanmark, fortæller direktør Keld Knudsen.

Franchisetagere

Efter flytningen til Skodborg er det nu planen at finde et antal franchisetagere, der skal dække distrikterne rundt i Danmark. Den franchisetager, som går området fra Kolding og ned til grænsen, vil kunne arbejde ud fra adressen i Skodborg.

- Som franchisetager i andre koncerner er det normalt, at man selv skal komme med en ikke ubetydelig investering. Sådan gør vi ikke. Vi sørger for uddannelsen, og de penge, som franchisetageren har med, kan anvendes til markedsføring, supplerer Kim Pedersen, der er ansvarlig for international salg og udvikling.

Kim Pedersen tilføjer, at Scandoor allerede er klar på det spanske marked, og Norge, Østrig og Malta arbejdes der også med.

Når produktionen for alvor kommer i gang, forventes det, at der skal arbejdes i treholdsskift i Industriparken Nord. Det betyder, at der skal rekrytteres ny arbejdskraft. Det vil formentlig betyde, at der skal bruges ikke under 12 ansatte i produktion, salgs- og regnskabsafdeling samt i montage- og transportdelen.

Scandoor åbner produktion af køkkener i Skodborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce