Politijagt: Knallertkører ville køre betjent ned i skolegård

Den 16-årige knallertkører forsøgte at stikke af fra politiet gennem skolegården ved Brørupskolen. Foto: Søren Dippel

Politijagt: Knallertkører ville køre betjent ned i skolegård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En politibetjent måtte i weekenden springe for livet, da en ung knallertkører forsøgte at stikke af fra politiet.

Brørup: Det var nær endt grueligt galt både for en af Syd- og Sønderjyllands politibetjente og en dreng, som i weekenden forsøgte at stikke af fra politiet på knallert.

Det var en af politiets patruljer, som søndag aften klokken 20.35 spottede knallerten, der tydeligvis var ulovlig. Derfor blev knallertkøreren bedt om at standse. Men det havde vedkommende ingen lyst til. I stedet satte han farten op i et forsøg på at undgå at blive anholdt.

Det blev startskuddet til en hidsig knallertjagt, hvor den flygtende på et tidspunkt forsøgte at undslippe ind gennem skolegården ved Brørupskolen. Her var han dog havnet i en blindgyde og så åbenbart ingen anden mulighed for at undgå anholdelse end at i fuld fart at køre direkte mod betjentene, som spærrede ham vejen ud af skolegården.

Fakta
Den 16-årige er blevet sigtet for: ikke at efterkomme politiets anvisninger, for ikke at have kørt med styrthjelm, for at have en ulæselig nummerplade på knallerten og for at have foretage konstruktive ændringer på knallerten, så den kan køre hurtigere, end færdselsloven tillader.

Sprang for livet

En af politibetjentene måtte springe for livet for at undgå at blive påkørt.

Politijagten fortsatte derfor, men kort efter blev knallertkøreren til sidst bragt til standsning, anholdt og præsenteret for en hel stribe sigtelser. En af dem er af den alvorlige slags nemlig en sigtelse for at forvolde fare for liv og førlighed. Derfor risikerer den anholdte også senere at blive stillet til regnskab for sine kriminelle gerninger for en dommer ved Retten i Esbjerg.

Dertil kommer, at de andre sigtelser betyder, at han skal betale en stribe klækkelige bøder.

Den sigtede er en 16-årig dreng fra lokalområdet.

Politijagt: Knallertkører ville køre betjent ned i skolegård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce