Leif Vest er død

Leif Vest, Brørup, er død, 69 år. Musikken var hans liv. Her er han i sit es omgivet af et band fra Kolding, som sidste år gav koncert i Vests private stuer. Foto: Steen Rasmussen

Leif Vest er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter tiltagende sygdom sov Vest stille ind fredag morgen kl. 6 blot 69 år gammel.

BRØRUP: Leif Vest, Brørup, sov stille ind fredag morgen klokken 6 på hospitalet i Esbjerg.

Selv om husets mange venner fortsat vil komme på besøg, så bliver der tomt i stuerne i Søndergade 42. Leif Vest var manden i centrum. Det var ham, der satte en dagsorden, og det var ham, der fik tingene til at ske. Til gengæld efterlader han så mange minder og pudsige indslag, at man aldrig vil savne noget at snakke om. Han vil blive ved at være manden i centrum, så længe nogen, der har kendt ham, stikker hovederne sammen. Han er det tætteste Brørup og opland kommer på en kongelig figur.

Det begyndte i København, og var Leif Vest ikke blevet en af de tusindvis af tilfældige, som blev ramt i den store polioepidemi i slutningen af 1940'erne, så var hans tilværelse blevet en helt anden og måske var han havnet et helt andet sted i landet. Han kaldte da også datoen, hvor han blev syg og indlagt for sin anden fødselsdag. Det var den dag, som definerede hans tilværelse langt mere end den rigtige fødselsdag.

Da han var 10 år, blev hans mor husbestyrer hos en landmand i Nyby. Det var et brat skifte fra stenbroen til landet. Der blev kigget, når Leif Vest kom kørende på sin handicapcykel med pedaler på styret, men han lod dem glo. At krybe i et musehul var ikke hans model. Måske var det der, der blev født en trods i livet. Han skulle vise dem, skulle han. Og det gjorde han så resten af livet.

Leif Vest, Brørup, er død, 69 år. Foto: Steen Rasmussen
Leif Vest, Brørup, er død, 69 år. Foto: Steen Rasmussen

Engagement

Men det var ikke kun trods. Han var dybt interesseret i popmusik og al dens væsen og historie. Han var desuden vild med film og fest, og der satte han også fodaftryk, som stadig kan ses.

Familien flyttede fra Nyby til Brørup, og siden gik Leif Vest på kostskole i Grindsted. Som ung blev han gift og bosat i Vejle. Der stiftede han en Elvis-klub og sørgede for, at fansene fik mulighed for at se sangerens gamle film ved private forestillinger. I 1979 vendte han tilbage til Brørup, hvor ejeren af byens biograf søgte en forpagter.

Det blev kun til 13 måneder som biografdirektør, en perioder med mange glæder, men også med en lang række besværligheder. Det viste sig, at driften langt fra var så guldrandet, som Leif Vest var blevet lovet. Han måtte lukke og brugte de næste år på at betale gælden tilbage. Helt spildt var det dog ikke, mente han. Han var nemlig sikker på, at biografen meget let ville være blevet lukket for altid, hvis han ikke var trådt til som forpagter på det tidspunkt. I øvrigt var det også i tiden med biffen, han mødte sin nye kone, Majbritt.

Byfesten havde Leif Vest også afgørende aktier i. Han fik genoplivet den årlige begivenhed, da de gamle Lurfester på Harbjerg var stoppet. Han stiftede foreningen The Young Ones, som stod bag diverse arrangementer, bl.a. et par cowboyfester og rulleskøjtediskoteker.

Sideløbende samlede han plader, bøger og videooptagelser med musikere og fik efterhånden en komplet og unik samling af danske pigtrådsplader. Han skrev bøger bl.a. om Gasolin og medvirkede med oplysninger til en række bøger og tv-udsendelser, og han var studievært på Radio Holsted.

Gennem de seneste par år svandt kræfterne muligvis på grund af eftervirkninger fra polioen for 67 år siden. For et par måneder siden havde han et treugers ophold på hospitalet, og det overvandt han ikke. Han var ude af stand til at gå, da han stod ud af sengen. Der måtte installeres en sygehusseng i stuen. For en uge siden måtte han igen indlægges, og i onsdags gled han ind i komaen, som han ikke vågnede af.

Meget nåede Leif Vest. Men der var også noget, som han trods tilløb ikke fik realiseret. Han havde samlet hundredvis af dokumenter og fotos fra Brørup Popklub, men den planlagte bog nåede han ikke. Det ærgrer ham garanteret der, hvor han nu er i gang med at lægge nye planer og udtænke projekter.

Leif Vest efterlader sin hustru Majbritt, og deres to børn, Lea og Claus, og to børnebørn. Fra et tidligere ægteskab efterlader han to børn, børnebørn og et oldebarn på Island, som han ikke nåede at se.

Der er endnu ikke sat dato på begravelsen fra Johanneskirken, som han planlagde i detaljer for nogle uger siden, da han var klar over, hvor det bar hen.

Leif Vest, Brørup, er død, 69 år. Foto: Steen Rasmussen
Leif Vest, Brørup, er død, 69 år. Foto: Steen Rasmussen
Leif Vest, Brørup, er død, 69 år. Foto: Steen Rasmussen
Leif Vest, Brørup, er død, 69 år. Foto: Steen Rasmussen

Leif Vest er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce