64-årig læge trodsede politikerne: Patienterne var tilfredse

Peter Petersen har været enmandslæge i 30 år. Det er langt bedre end sit rygte, mener han. Foto: Morten Nielsen

64-årig læge trodsede politikerne: Patienterne var tilfredse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En enkeltmandspraksis er roden til alt ondt, når det kommer til mangel på læger langt fra universitetsbyerne. Eller er det? Sololæge Peter Peteren har i hvert fald fundet en afløser.

Varde: Praktiserende læge Peter Petersen, 64 år, har gjort det, som en række sundhedspolitikere siger, at læger ikke skal gøre. Han har drevet en solopraksis i Varde. Det har han, imens politikerne har opfordret til, at lægerne i almen praksis sluttede sig sammen i lægehuse for at opnå et fagligt fællesskab og dermed afbøde mangel på læger.

Men uanset det har Peter Petersen betjent omkring 1700 patienter - mere end ti procent af Varde bys befolkning - sammen med en uddannelseslæge i ny og næ. Og det viste sig da også, at denne praksis ikke var så usælgelig endda.

Per 1. marts er der nemlig ejerskifte i klinikken. Da overtager læge Jens Mindstruplund praksis. Han har købt af Peter Petersen.

Den snart afgående læge i Varde mener, at både salget og hans virke gennem 30 år som sololæge bistået af hustruen, Hanne Petersen, 61 år, modbeviser, at enmandspraksisserne er blandt årsagerne til lægemangel. Hanne har arbejdet i klinikken i 25 år. Hun er sygeplejerske.

- Det har i alt taget halvandet år at sælge klinikken, siger Peter Petersen, som i første omgang undersøgte mulighederne for at få en kompagnon med henblik på et glidende ejerskifte.

Undersøgelser af tilfredsheden viser, at patienterne er mest tilfredse med kun at have en læge.
Snart afgående sololæge Peter Petersen, Varde

Patienterne er mest tilfredse

- Undersøgelser af tilfredsheden viser, at patienterne er mest tilfredse med kun at have én læge. De kan godt lide, at det er den samme, de henvender sig til, siger Peter Petersen.

Den kommende læge på Murtfeldts Plads i Varde, Jens Mindstruplund, har også tidligere været læge i Varde.

Peter Petersen er meget tilfreds med salget, men også ydmyg over for de mange patienter, der igennem den lange periode har betroet deres sundhed til ham.

64-årig læge trodsede politikerne: Patienterne var tilfredse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce