Lærer ville beskytte mindre elev: Idømt betinget fængsel

En 32-årig lærer er dømt for at have lagt en 14-årig elev ned i forsøget på at beskytte en yngre elev. Forsvarsadvokat ankede med det samme lærerens dom på 30 dages betinget fængsel til landsretten. Arkivfoto

Lærer ville beskytte mindre elev: Idømt betinget fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 32-årig lærer fra Toftlund er idømt 30 dages betinget fængsel for at beskytte elev. 14-årig dreng nægtede hårdnakket, at der er lavet en risikoprofil på ham efter tidligere voldsepisoder.

Sønderborg/Toftlund: En 32-årig lærer fra Toftlund var den 25. maj 2018 på besøg i sin hjemby med klasser fra Agerskov Skole. På det tidspunkt var den 32-årige vikar på Agerskov Skole.

Skoletræffet på Toftlund Distriktskole endte med, at den 32-årige blev bortvist fra Agerskov Skole efter en voldsepisode. Det er nu endt med, at læreren er idømt 30 betinget fængsel og 40 timers samfundstjeneste.

Den dramatiske dag eskalerede ved 10-tiden, hvor der var frikvarter. Der blev spillet rundbold på to baner. På et tidspunkt får en 14-årig dreng fra Branderup-området en bold i hovedet formentlig sendt afsted af en mindre elev fra tredje klasse.

- Jeg følte mig provokeret og ligger ham ned, forklarede den 14-årige i retten med sin far og mor som tilhørere.

Sparket fire gange

Den 32-årige lærer, som ikke var den 14-åriges klasselærer, havde en helt anden version af episoden.

- Han (den 14-årige red.) råber om han skal skubbe eller smadre den mindre dreng. Det skal du ikke, men bare slappe af, forklarede den 32-årige lærer om episoden på grønsværen.

Den lille dreng blev sparket af den 14-årige flere gang. Fjerde gang gik læreren imellem, fik fat i armen på den 14-årige og lagde han ned på græsset.

- Jeg tog fat i armen, og lægger ham med hovedet nedad i græsset, forklarede han i retten.

Overreaktion

Den 14-årige dreng erkendte, at han havde sparket efter den mindre dreng, men han fortalte også, at læreren havde vredet armen om på ryggen, taget fat i nakken og sat et knæ i ryggen på ham.

- Jeg vejer over 120 kilo og har ikke brug for at sætte et knæ i ryggen på ham, understregede læreren.

Læreren forklarede også, at han var vidende om, at der tidligere er lavet en risikoprofil på den 14-årige efter voldsepisoder på en anden skole.

Forsvarsadvokat Jes Edmund Andersen spurgte drengen, om han tidligere havde været indblandet i voldsepisoder. Det kendte drengen ikke noget til.

En lærer fra Toftlund Distriktskole havde set episoden på afstand.

- Det var en overreaktion, og det så voldsomt ud. Normalt plejer vi ikke at tage fat i eleverne, forklarede læreren, der gik til ledelsen og derefter rullede sagen.

Den 32-årige lærer ankede sagen til Vestre Landsret.

Lærer ville beskytte mindre elev: Idømt betinget fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce