Lå blandt kartoflerne: Granat fundet på sønderjysk kartoffelmelsfabrik

Granaten blev fundet i forbindelse med sortering af kartofler på kartoffelfabrikken i Toftlund. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Lå blandt kartoflerne: Granat fundet på sønderjysk kartoffelmelsfabrik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En granat blev mandag morgen fundet i et læs kartofler i Toftlund.

TOFTLUND: Opdateret: Ammunitionsryddere fra Forsvaret uskadeliggjorde mandag eftermiddag den granat, der mandag morgen blev fundet på Andels-Kartoffelmelsfabrikken Sønderjylland i Toftlund. Her blev der pludselig fundet en granat mellem alle kartoflerne.

Granaten blev fundet i et af produktionsprocessens tidlige led. Alle kartoflerne kører under sorteringen forbi en stærk magnet, og det er denne, der har sorteret granaten fra, fortæller direktør Jens Christian Jørgensen fra AKS:

- Granaten blev sorteret ud af en magnet, så den har ligget fint og sikkert for sig selv. Nu bliver den afhentet af Forsvaret, forklarer han.

Sjældent fund

Jens Christian Jørgensen tilføjer, at magneten normalt sorterer ret meget metal fra, når kartoflerne kommer ind - men det hører til sjældenhederne, at man finder en granat blandt kartoflerne:

- Kartoffeloptageren samler normalt en del metal op fra jorden, så vi finder rigtig meget metal med den her magnet. Men det er godt nok første gang vi finder en granat i de syv år, jeg har været ansat her. Men jo, sådan en kartoffeloptager finder mange mærkelige ting, forklarer han.

Fundet af granaten har ikke umiddelbart betydet noget for produktionen på AKS, tilføjer Jens Christian Jørgensen.

Granat er bortsprængt

Man tog ingen chancer med granaten på fabrikken, og derfor blev ammunitionsryddere fra Forsvaret kaldt ind for at uskadeliggøre granaten. Holdet fra Skive Kaserne rykkede ind, og kunne først på eftermiddagen sprænge granaten, forklarer vagtchef Bjørn Pedersen fra Syd- og Sønderjyllands Politi:

- Granaten er bortsprængt nu, så den kan ikke gøre nogen skade mere. Jeg kan ikke sige præcist, hvad det var for en granat, men da de så billedet, sagde ammunitonsrydderne, at det nok enten var en mortérgranat eller en øvelsesgranat fra krigens tid. Og at dømme efter, at de nu har sprængt den, så var det sandsynligvis en skarp granat, forklarer han.

Lå blandt kartoflerne: Granat fundet på sønderjysk kartoffelmelsfabrik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce