Erhvervseventyr: PTI Europa rykker ind i Boiler Works-lokaler

PTI-direktør Jürgen Lorenzen har udvidet sin virksomhed i Nørre Sejerslev flere gange. Nu skal alle aktiviteter samles i de tidligere Boiler Works-bygninger i Tønders sydlige udkant. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard

Erhvervseventyr: PTI Europa rykker ind i Boiler Works-lokaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et køb af de lokaler, der tidligere husede Boiler Works, er det første skridt til at samle alle aktiviteter i PTI Europa på én adresse. Fremtidsplanen er, at virksomhedens hovedsæde skal flytte fra Nørre Sejerslev til Papegøjevej i Tønder, hvor både aktivitetsniveauet og antallet af medarbejdere skal øges.

TØNDER/SEJERSLEV: Det kom som et stort chok, da virksomheden DP CleanTech, tidligere også kendt under navnet Boiler Works i Tønder, gik konkurs i 2013.

100 medarbejdere mistede dengang deres arbejde. Aktiviteterne blev senere genoptaget på et noget lavere niveau, men da kedelproducenten Danstoker lukkede ned for produktionen sidste efterår var det definitivt slut. De store fabrikshaller på Papegøjevej har stort set stået tomme siden. Men det ændrer sig snart. Fabrikshallerne har fået en ny ejer:

- Det er korrekt, vi har købt bygningerne. Vi mangler plads, og det er der rigeligt af der. Det er også en rigtig god beliggenhed, siger direktør for PTI Europa A/S, Jürgen Lorenzen.

Sammen med hustruen Anneli startede han tilbage i 1991 virksomheden i Nørre Sejerslev, der blandt andet producerer og distribuerer kuglelejer, lejehuse og transmissionsprodukter. For tre år siden fejrede PTI Europa 25 års jubilæum, og virksomheden beskæftiger i dag 50 medarbejdere. Det tal kan meget vel stige.

- En af årsagerne til, at vi har købt bygningerne, er, at vi ønsker at udvide vores produktion med flere maskiner og flere medarbejdere, så vi på den måde kan opnå en større uafhængighed af vores udenlandske producenter, siger Jürgen Lorenzen.

En af årsagerne til, at vi har købt bygningerne, er, at vi ønsker at udvide vores produktion med flere maskiner og flere medarbejdere, så vi på den måde kan opnå en større uafhængighed af vores udenlandske producenter.
Jürgen Lorenzen, direktør, PTI Europa A/S, Nørre Sejerslev
PTI Europa
PTI Europa A/S producerer og leverer lejer og transmissionsdele til over 2000 kunder fordelt over hele verden og på mange forskellige brancher.PTI Europa A/S var tilbage i 2017 med i opløbet om at vinde Tønder Kommunes erhvervspris.

Virksomheden er desuden blandt hovedsponsorerne i TM Tønder Håndbold.
Jürgen Lorenzen startede PTI Europa A/S sammen med hustruen Anneli tilbage i 1991. Foto: André Thorup
Jürgen Lorenzen startede PTI Europa A/S sammen med hustruen Anneli tilbage i 1991. Foto: André Thorup
Foto: André Thorup

Solide bygninger

Lige nu står PTI til at rydde virksomhedens højlager, der er placeret i den tidligere tæppefabrik i Højer. Bygningen forventes inden for kort tid at blive solgt til Design-efterskolen i Højer, som agter at indrette en multisal på stedet.

Ønsket om på sigt at samle aktiviteterne på én adresse har Anneli og Jürgen Lorenzen haft i nogen tid. På et tidspunkt var et køb af det tidligere Danish Crown-slagteri også inde i billedet, men bygningerne var ikke optimale til de formål, som PTI Europa ønsker at bruge hallerne til.

- Men så fik vi øje på Boiler Works. Det er bomstærke, meget solide bygninger. Vi har ikke travlt. Vi går i gang omkring 1. oktober. Vores lager i Højer skal ryddes, og vi har afsat mellem to og to og et halvt år til at gøre de nye lokaler og haller præsentable og passende til vores formål.

Hvad fabrikshallerne og administrationsbygningen i Tønders sydlige udkant har kostet, ønsker Jürgen Lorenzen ikke at oplyse.

- Men vi har fået det til en god pris, siger han.

Højt til loftet

I Nørre Sejerslev råder PTI Europa A/S i øjeblikket over 3500 kvadratmeter med blandt andet isolerede lagerhaller, der blev indviet tilbage i 2011. På Papegøjevej i Tønder kommer virksomheden til at råde over omkring 15.000 kvadratmeter. I mange af hallerne er der endog meget højt til loftet.

Hvad der skal ske med PTI's nuværende hovedsæde i Nørre Sejerslev, når turen går til Tønder - formentlig i 2021 - er endnu ikke afgjort. Der kan både blive tale om salg eller udlejning, siger Jürgen Lorenzen.

Erhvervseventyr: PTI Europa rykker ind i Boiler Works-lokaler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce