Bittersød valgdrik lover politikerne bedre hukommelse

Den bittersøde valgbitter er ifølge Benny Agerbo en flydende vitaminpille. Helge Albertsen (S) og Hans Østergaard (V) er villige forsøgskaniner. Foto: Emil Agerbo

Bittersød valgdrik lover politikerne bedre hukommelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er valgløfternes tid, og ny bitter lover både at regulere blodtrykket og styrke hukommelsen. To byrådskandidater vender tommelen op.

Spjald: Tidligere har han brygget en lyserød prinsessesnaps på dunhammer, og der er også en likør med marehalm på programmet.

Men lige nu sætter Benny Agerbo fra Finderup-virksomheden Westjysk Smag sin lid til en helt ny valgbitter med rødtjørn.

Blomsterne fra tjørnen er ifølge bagmanden kendt for både at kunne regulere blodtrykket og give bedre hukommelse, og de egenskaber har fået Agerbo til at lancere 250 flasker som en særlig valgbitter.

I aftes skulle de bittersøde dråber smages til af Venstres borgmesterkandidat Hans Østergaard og socialdemokraten Helge Albertsen på deres hjemmebane i Spjald.

De to politikere er efter den første mundfuld glade for smagen.

- Det er ikke så ringe endda, lyder den vestjyske vurdering fra de to politikere.

Helge Albertsen ser gode muligheder i valgbitteren.

- Hvor mange skal der til for at blive skarp, griner han.

 Om rødtjørnbitteren nu også virker i en valgkamp, hvor blodtrykket godt kan stige, og om valgbitteren sikrer en god hukommelse, vil tiden vise.

Bitter-bagmanden Benny Agerbo er tilfreds med politikernes anmeldelse af hans nye bitter.

Selv er han lige så begejstret, som det hudløst ærlige smagspanel af familie, venner og naboer, som altid testsmager hans likører, inden de kommer på gaden.

En god smag i munden har Benny Agerbo selv haft, fra han var helt lille. Altid havde han noget i lommen, som man lige skulle smage på. Skovsneglen var dog et fejlskud i drengeårene, erkender han.

- Den smagte helt forfærdeligt. Men det er der mange andre ting, der ikke gør, fortæller han.

Hemmeligheden er at sammensætte smag af mindst tre ingredienser, som går godt sammen. Benny Agerbo jagter umami-smagen, der er kendt som den femte smag. Surt, sødt, salt og bittert, kender de fleste, men umami kan altså gøre noget helt særligt - også for en likør.

Valglikøren, der kan købes i flere forretninger i Ringkøbing-Skjern, har været et års tid undervejs. Men nu er det altså klar - til både politikere og vælgere.

Hvis man er vild med likør med smag af sommer, så må man til gengæld vente lidt endnu. Lige nu brygger Westjysk Smag på en jordbærlikør, der kommer også en version med økologiske gulerødder. Men de er først klar en gang i det nye år.

Westjysk Smag har ramt de vestjyske smagsløg meget meget godt. Siden sidste år har familievirksomheden solgt 3.500 flasker, fortæller Benny Agerbo.

Bittersød valgdrik lover politikerne bedre hukommelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce