SønderjyskE-boss: Uhre-handel på det rigtige tidspunkt

23-årige Mikael Uhre har scoret 11 mål i 70 superligakampe for SønderjyskE. I denne sæson er han delt topscorer i klubben med fem mål, og han får endnu et halvår til at læggen oven i, inden han skifter til Brøndby IF til sommer. Arkivfoto: Ole Nielsen, Scanpix

SønderjyskE-boss: Uhre-handel på det rigtige tidspunkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SønderjyskE sælger Mikael Uhre til Brøndby IF, men det har været vigtigt for sønderjyderne, at angriberen også er i Haderslev-klubben i foråret.

SKIFTE: Mikael Uhre har været et af de varmeste navne i vinterens transfervindue, og derfor kommer det heller ikke som en bombe, at SønderjyskE har solgt den 23-årige Skovlund-knægt til Brøndby IF, hvor han har fået en aftale på fire et halvt år gældende fra sommeren 2018.

Sportschef Hans Jørgen Haysen har flere gange udtalt, at der var stor interesse for den netop hjemvendte ligalandsholdsspiller, og blandt bejlerne var det altså Brøndby IF, der løb med Uhres underskrift.

For SønderjyskE har det været vigtigt, at skiftet først sker til sommer. Det siger direktør Klaus Rasmussen, der i disse dage vikarierer for sportschef Hans Jørgen Haysen, der ligger syg med lungebetændelse og høj feber.

- Det har været ekstremt vigtigt for os at holde sammen på truppen til det forår, der venter. Målsætningen er at have så mange gengangere som muligt, og Uhre er en af dem. Jeg er glad for, at tingene er endt, som de er gjort med respekt for foråret, hvor der venter en vigtig opgave for SønderjyskE, og hvor Uhre er en vigtig brik, siger Klaus Rasmussen.

- Uhre har et år tilbage af sin kontrakt til sommer, og det er rart for alle interessenter at få fremtiden på plads, siger SønderjyskE-direktøren.

Afløser for Uhre

Mikael Uhre vendte i sommeren 2016 hjem til SønderjyskE efter et år i Skive IK i 1. division, og angriberen viste hurtigt sit værd - blandt andet med tre scoringer i Europa League-kvalifikationen. SønderjyskE har derfor haft en interesse i at få forlænget den treårige aftale, men det har Uhre altså ikke ønsket.

- Vi har forsøgt at forlænge kontrakten med ham, men det har ikke været muligt, så af respekt for Uhre, økonomien og forretningen er det endt sådan her. De to klubber ville gerne have tingene på plads, og Uhre får nu mulighed for at prøve sig af i en større klub, hvor der også næsten er garanti for europæisk fodbold, siger Klaus Rasmussen, der glæder sig over, at klubben nu har et halvt år til at finde en afløser for Uhre, der har været det suveræne førstevalg i SønderjyskE, siden Tommy Bechmann indstillede sin karriere for et år siden.

- Sportsligt er det optimalt, at vi råder over ham det næste halve år, men det giver os også mulighed for at finde den rette afløser. Det er ikke til debat, at vi skal finde en afløser for Uhre, og det har vi nu et halvt år til at arbejde videre med, når han skifter til sommer, siger SønderjyskE-direktøren.

Klassisk SønderjyskE-salg

SønderjyskE havde allerede sidste vinter mulighed for at sælge Mikael Uhre, da FC Midtjylland kom med et bud, lige inden transfervinduet smækkede i, men dengang afviste sønderjyderne.

Til sommer har Uhre som nævnt kun et år tilbage af sin kontrakt, så det var også ved at være sidste udkald, hvis SønderjyskE skulle have penge ud af Uhres talentudvikling i klubben.

Prisen for skiftet er en hemmelighed mellem de to klubber, men JydskeVestkysten vurderer, at salget af Mikael Uhre ligger omtrent i samme liga som salgene af Sölvi Ottesen, Quincy Antipas, Lasse Vibe og Bjørn Paulsen, og salgsprisen anslås derfor til at ligge i lejet fire-fem millioner kroner.

SønderjyskE-boss: Uhre-handel på det rigtige tidspunkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce