Yacht Club trækker endnu et EM til Sønderborg

I 2013 stod Sønderborg Yacht Club for VM for europajoller, hvor 154 sejlere deltog. Arkivfoto: Poul Skøtt

Yacht Club trækker endnu et EM til Sønderborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til august kommer 200 sejlere til Sønderborg, når Sønderborg Yacht Club står for EM i 505-jolle. Klubben har på de sidste ti år stået for en lang række stævner som danmarksmesterskaber, nordiske mesterskaber og verdensmesterskaber.

Sønderborg: Sønderborg Yacht Club har gennem årene trukket masser af sejlere til Sønderborg, når klubben har stået for mesterskaber som ungdoms DM med 275 deltagere i 2018, VM for contender-joller med 110 deltagere i 2017 og VM for europajoller i 2013 med 178 deltagere. Sønderborg Yacht Club de seneste 10 år har afholdt mere end 34 stævner, hvoraf størstedelen har været internationale stævner.

I år skal klubben stå for EM for 505-joller, hvor der kommer 200 sejlere for at deltage i stævnet for to-mandsjoller.

- Det er et udtryk for, at vi bliver spurgt om, vi vil holde store stævner, fordi vi de sidste 10-15 år har stået for flere VM, EM og DM. Da vi har stået for et NM for 505-joller, spurgte de, om vi var interesseret i at holde EM. Det er en spændende bådklasse for voksne, hvor mange er etablerede i sejlsportsverdenen og har vundet mesterskaber og deltaget i OL, siger Finn Hallberg, der er stævneansvarlig og næstformand ved Sønderborg Yacht Club.

Det er ikke kun for klubben og sporten skyld, at Finn Halberg og formand Flemming Clausen har arbejdet for at få EM for 505-joller til Sønderborg.

- Det handler om at få vores område på verdenskortet som et attraktivt område, hvor vi kan lave arrangementer, der funger. Med 100 deltagende joller vil der komme 200 mand og bo med deres familier. De vil være her en uge i gennemsnit. Vi håber hver gang at få en flok købekraftige folk til byen med koner, der skal ud og shoppe, siger Finn Halberg.

EM for 505-joller
International 505 er en 2-mandsjolle. Jollen er globalt udbredt og sejles på alle kontinenter. De største felter af sejlere findes i USA, Australien, England og Tyskland, Polen og Skandinavien. Tidligere danske verdensmestre i jollen er bl.a. Poul Elvstrøm og Boysen Møller-brødrene. Til dette EM er der fem sejladsdage. Det begynder tirsdag den 6. August 2019 med officiel åbning og slutter med præmieoverrækkelse lørdag den 10. August.
I 2017 havde klubben travlt på stævnekontoret med VM for contender-joller med 100 sejlere. Arkivfoto: Claus Thorsted
I 2017 havde klubben travlt på stævnekontoret med VM for contender-joller med 100 sejlere. Arkivfoto: Claus Thorsted
Foto: Claus Thorsted

Støtte fra kommunen

Stævnet foregår den 6.-10. august i år, og klubben skal nu planlægge stævnet i detaljer.

Stævnet har et budget på cirka 600.000 kroner. Udvalget for kultur, idræt, handel og turisme har valgt at støtte stævnet med 125.000 kroner. Det samme beløb støtter Sport Event Denmark med. Dertil kommer deltagergebyrer og sponsorstøtte.

- Vi har valgt at støtte ansøgningen, da vi ser det som et aktiv, der skaber værdi i området. Vi har et mål om at tiltrække større sportsbegivenheder, som skal være med til at synliggøre Sønderborg som en fantastisk destination. Det skaber liv i gader og stræder, så der er noget at opleve for os borgere og gæster, siger kulturudvalgsformand Stephan Kleinschmidt (Sl.P.).

Yacht Club trækker endnu et EM til Sønderborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce