Universitet vil styrke samarbejde med virksomheder

Syddansk Universitet på Alsion vil styrke samarbejdet med virksomheder i regionen. Arkivfoto: Claus Thorsted

Universitet vil styrke samarbejde med virksomheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To nye konsulenter skal binde tættere bånd mellem Syddansk Universitet i Sønderborg og det regionale erhvervsliv.

Sønderborg: Syddansk Universitet (SDU) i Sønderborg vil styrke samarbejde med lokale virksomheder, og derfor har universitet ansat to nye konsulenter til opgaven.

- Vi vil så gerne gøre universitetets viden tilgængelig for så mange som muligt, siger en af de nye konsulenter, Frederik Gottlieb, i en pressemeddelelse.

Universitet samarbejder i forvejen med både universiteter og virksomheder over hele Europa, men Frederik Gottlieb ser er plads til forbedring.

- Det nye er, at hvor vi før har ladet virksomhederne komme til os, så vil vi nu også selv opsøge lokale virksomheder for at skabe samarbejde og for at dele al den viden vore eksperter kan bidrage med, siger Frederik Gottlieb.

Et samarbejde med SDU Sønderborg giver blandt andet virksomhederne adgang til 50 topforskere og over 400 ingeniørstuderende.

- Vi ligger ikke blot inde med nogle specifikke kompetencer og unik ekspertviden, men har også enestående laboratorier og unikt specialudstyr som f.eks. et helt nyt supermikroskop, der ikke blot kan observere mikroskopiske strukturer, men også kan bruges til at skære i overflader helt nede på atomniveau, siger Frank Jürgensen, som ligeledes er blevet ansat som specialkonsulent.

Virksomheder, der indgår i et fælles projekt med SDU Sønderborg kan ligeledes drage fordel af universitets erfaring i forbindelse med at søge offentlig finansiering via f.eks. EU-puljer.

De to nye konsulenter skal ikke bare gøre virksomhedernes indgang til SDU Sønderborg mere synlig, men også lettere:

- Hvis du som virksomhed ringer til Frank eller jeg, så er vores vigtigste opgave at lytte efter, hvad virksomhedens udfordring er og forstå den til bunds. Herefter finder vi internt de rette folk med de relevante kompetencer, og vender så tilbage til virksomheden med et oplæg til en skræddersyet projektbeskrivelse.

Universitet vil styrke samarbejde med virksomheder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce