Ung mand udsat for drabsforsøg: Skrev kærlighedsbrev til gerningsmanden dagen efter

Hurtigt var politiet med hundepatruljer sendt til Avnbøl onsdag 24. oktober 2018, da en 64-årig mand forsøgte at dræbe sin yngre samlever, der lå og sov. Her indsatsalederen på stedet. Foto: Timo Battefeld

Ung mand udsat for drabsforsøg: Skrev kærlighedsbrev til gerningsmanden dagen efter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 64-årige Kim Lasse Marchwitz fra Avnbøl ved Sønderborg skal seks år i fængsel for drabsforsøg på sin kæreste - en mand på 32 år. Den alvorlige sag har knyttet kæresteparret endnu tættere sammen, og de blev ringforlovet i arresten under varetægtsfængslingen.

Sønderborg. Kærlighedens veje er uransagelige.

Tidligt om morgenen onsdag 24. oktober 2018 greb den arbejdsløse elektriker Kim Lasse Marchwitz en kagerulle i køkkenskuffen, gik ind til sin sovende elsker og samlever og slog ham gentagne gange i hovedet. Kim Lasse Marchwitz, der om få dage fylder 65 år, har i byretten forklaret, at han ville dræbe sin 32-årige samlever. Først med slag af en kagerulle og siden med et kvælertag. Vestre Landsret stadfæstede tirsdag byrettens dom på seks års fængsel.

Kim Lasse Marchwitz har levet sammen med sin unge kæreste i 14 år - de seneste otte år i en ejendom på Truenbrovej udenfor landsbyen Avnbøl tæt på Sønderborg. Den unge mand er kunstner, og han er stadig meget forelsket i sin 32 år ældre samlever. Allerede dagen efter drabsforsøget, hvor den unge mand rendte rundt på de små landeveje kun iført underbenklæder og med blodet silende nedover ansigt og krop, skrev han en kærlighedserklæring til manden, der få timer tidligere havde forsøgt at slå ham ihjel i deres fælles soveværelse.

"Jeg elsker dig stadig af hele mit hjerte", skrev han i et langt brev, hvori han udtrykte sin store bekymring for, hvordan den 64-årige mon havde det i arresten.

Vi har næsten fået et stærkere forhold, selv om det lyder mærkeligt.
Kim Lasse Marchwitz, 64 år - dømt for drabsforsøg på sin 32-årige kæreste
Hunde blev sendt rundt efter beviser. Foto: Timo Battefeld
Hunde blev sendt rundt efter beviser. Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo

Jeg ville dræbe ham

Ankesagen i Vestre Landsret handlede ikke om skyld. For Kim Lasse Marchwitz har fra dag et erkendt sig skyldig.

- Jeg har nok ikke set anden udvej end først at slå ham ihjel - og så mig selv. Det var meningen, sagde han i byretten. Forklaringen derfra blev læst op i landsretten, hvor Kim Lasse Marchwitz gentog mange af de samme ting. At han led af ludomani, og at hans kaotiske økonomi drev ham til at bedrage sin samlever. Hans elendige økonomiske forhold drev ham til at optage lån i kærestens navn. Han har taget lån for flere hundred tusinde kroner, som han brugte på at spille Lotto.

- Jeg håbede ikke på at vinde den store gevinst. Jeg troede på, jeg ville vinde, sagde Kim Lasse Marchwitz i landsretten. Han forklarede, at det var en spontan tanke, han fik at slå sin samlever ihjel. Men han forklarede også, at det var "som et sort tæppe" hang over ham på dagen for drabsforsøget - og at erindringen faktisk bliver ringere og ringere som tiden går. Den unge mand fik en del blå mærker og flænger i hovedet og tindingen - ligesom han fik mærker på halsen efter kvælertaget. Men han har aldrig været i livsfare.

Her i rabatten ved Truenbrovej blev der spærret af. Foto: Timo Battefeld
Her i rabatten ved Truenbrovej blev der spærret af. Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo

Det slog klik

En retspsykiatrisk erklæring betegner ham som i affekt på gerningstidspunktet, men ikke sindssyg. Den dømte er normalbegavet, og han hverken ryger, drikker alkohol eller bruger euforiserende stoffer.

- Jeg kan ikke få ind i mit hoved, hvorfor fanden jeg kunne finde på det. Jeg ved simpelthen ikke, hvad der er sket, sagde han i landsretten. Kort efter drabsforsøget kørte Kim Lasse Marchwitz rundt i sin bil. Han mener, at han har forsøgt at ringe til alarmcentralen hos Syd- & Sønderjyllands Politi. Han vendte dog hurtigt hjem til ejendommen, hvor politiet allerede var til stede. Her fortæller han, at han har overfaldet sin kæreste. Den ældre herre har i byretten forklaret, at han har taget 40-50 piller indeholdende noget hjertemedicin, han normalt tager en enkelt af om dagen. Men om der reelt var tale om et selvmordsforsøg, har retten kun den ældre herres ord for. Han blev aldrig dårlig af medicinen, og det kom heller aldrig frem i retten, om han blev indlagt på Aabenraa Sygehus for mistanke om forgiftning og selvmordsforsøg.

- Det eneste jeg tænkte på var, om han (samleveren, red.) var levende, sagde Kim Lasse Marchwitz.

Forsvarer Mikkel Cramer sagde i sine afsluttende bemærkninger, at Kim Lasse Marchwitz ikke burde straffes med mere end tre-fire års fængsel.

- Det har slået klik for ham, og der er ingen planlægning i det her, som er sket i affekt, sagde Mikkel Cramer. Men retspraksis er et ret fast udgangspunkt på seks års fængsel for drabsforsøg. Sådan blev det.

Et stærkere forhold

Den unge kæreste besøger stadig sin samlever i arresten de to gange om ugen, der tillades. Her er de også blevet ringforlovet, og man kunne allerede i byretten se deres sorte ringe på fingrene. Den unge kæreste deltog også som tilhører i retsmødet tirsdag, hvor han i pauserne fik lov at tale med sin kæreste. For den alvorlige sag har ikke fået kærligheden til at blive mindre. Tværtimod.

- Vi har næsten fået et stærkere forhold, selv om det lyder mærkeligt, sagde Kim Lasse Marchwitz. Før han blev sendt tilbage til arresten, indtil han kan begynde afsoningen af sin straf for drabsforsøg.

Ung mand udsat for drabsforsøg: Skrev kærlighedsbrev til gerningsmanden dagen efter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce