Trafikdræbt ældre kvinde var bedøvet af sprut og medicin

Motorvejen var lukket i flere i timer efter trafikuykken i september, da en 73-årig kvinde blev dræbt. Foto: Henrik Rath

Trafikdræbt ældre kvinde var bedøvet af sprut og medicin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 73-årige kvinde, der i september blev dræbt på Sønderborgmotorvejen, da en lastbil kørte op bag i hendes bil, var meget fuld og havde et ekstremt højt indhold af bedøvelsesstoffet Ketamin i blodet. Lastbilchaufføren er nu dømt for uagtsomt manddrab på kvinden.

Sønderborg: Klokken 13.06 torsdag 6. september kørte en lastbil op bagi en lille Fiat Panda på Sønderborgmotorvejen ved Gråsten. Inde i bilen sad en 73-årig kvinde, der døde på stedet af de voldsomme kvæstelser, hun pådrog sig ved sammenstødet. Nu viser det sig, at den ældre kvinde var meget fuld og påvirket af meget stærk medicin. Det kom frem i Retten i Sønderborg tirsdag, da den 63-årige lastbilchauffør blev dømt for uagtsomt manddrab, fordi han kørte op bag i kvindens bil.

Lastbilchaufføren indledte retsmødet med at erkende sig skyldig. Derfor var det ikke nødvendigt at afhøre de indkaldte vidner, som kunne forlade Domshuset uden at have afgivet forklaring. Men under dokumentationen kom det frem, at kvindens nedskrevne promille var på 1,85 - og det er langt over den grænse, hvor man ville få en ubetinget frakendelse af kørekortet. Dertil blev der i kvindens blod fundet ekstremt store tal for bedøvelsesstoffet Ketamin. Det bruges ved operationer af både mennesker og større dyr som heste, ligesom narkomaner også bruger stoffet, fordi det giver en rus og kan give kraftige hallucinogene virkninger.

Ifølge lastbilchaufførens forsvarer Erik Schøt-Bæk cirka 50 gange højere Ketamin-værdi end den tilladte ved bilkørsel. Forsvareren gjorde da også opmærksom på, at man med de høje værdier er "ganske uegnet til at køre i bil".

- Hun er formentlig faldet i søvn i bilen, og derfor har bilen holdt stille midt på motorvejen, sagde han. Undersøgelser fra ulykkesstedet har slået fast, at kvindens bil holdt stille eller kørte meget langsomt, da lastbilen kørte op bag i den. Lastbilen kørte 85 kilometer i timen lige før ulykken, men chaufføren nåede at bremse cirka et halvt hundred meter før, de to køretøjer ramte hinanden, så hastigheden var faldet med cirka ti kilometer i timen, da de kolliderede.

Chaufføren blev idømt en betinget frakendelse af førerretten i tre år - og 20 dagbøder af 200 kroner. Det er i den milde ende, og det sagde retsformand Leon Fredgaard da også til den dømte i sine bemærkninger til dommen, hvor han også pointerede, at kvinden måske har holdt stille på motorvejen.

- Hun har også haft godt med sprit og Ketamin i blodet, sagde han.

Det er klart, det er ikke rart. Det er jo ikke noget, man gør med vilje.
Lastbilchauffør i retten

Mødte hende på rasteplads

Lastbilchaufføren forklarede, at sagen har påvirket ham. Han sad konstant og bevægede sine ben under vidneskranken.

- Hun var der bare lige pludselig. Jeg har været uopmærksom i et kort øjeblik, forklarede han. Solen skinnede, og han havde netop taget sin solbrille på, da ulykken skete.

- Det er klart, det er ikke rart. Det er jo ikke noget, man gør med vilje, sagde chaufføren. Han havde kort tid før ulykken tilfældigvis talt med den 73-årige kvinde på en rasteplads på den sønderjyske motorvej E45.

- Det var på den rasteplads, hun spurgte efter et cafeteria. Jeg svarede hende, at det var der ikke, og at det kunne hun vel se. Så sagde hun: "Jeg kører bare efter lastbilerne", forklarede chaufføren. Han forklarede også, at der som ofte ikke var ret meget trafik på Sønderborgmotorvejen.

- Måske er det derfor, jeg kan have slappet lidt mere af. Når man er ude på E45, så er man altså på hele tiden, sagde lastbilchaufføren.

Han modtog dommen, og han skal betale cirka 12.000 kroner, som den dræbte kvindes forsikring ikke har betalt for begravelse og forplejning i den forbindelse.

Trafikdræbt ældre kvinde var bedøvet af sprut og medicin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce