Sahl-Madsen: Jeg bliver boende i Høruphav

Charlotte Sahl-Madsen (K) bliver ny videnskabsminister.
Foto: Søren Gylling, arkiv

Sahl-Madsen: Jeg bliver boende i Høruphav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kontant: Den ny videnskabsminister har klare tanker om, hvor forskningsmiljøet skal forbedres. Hun er også ret klar på, at hun ikke har tænkt sig at invitere pressen med hjem.

Dagen i går var hektisk for den nye videnskabsminister, der var hentet til hovedstaden fra Høruphav på Als.

Charlotte Sahl-Madsen, nyslået konservativ og spritny minister, er den mest overraskende af de nye ministre og blev straks afkrævet politiske holdninger. Dem var hun dog tilbageholdende med:

– De store programerklæringer vil jeg vente med, til jeg har fået sat mig mere ind i stoffet. Men den baggrund jeg har, hvor forskning bliver anvendt i erhvervslivet, vil jeg fokusere på. Der er en masse muligheder i at arbejde med kombinationen mellem forskningsmiljøet og erhvervslivet. Der skal vi have skabt en øget opmærksomhed på det potentiale, der ligger i forskningen.

Det har vi ikke været gode nok til?

– Jeg har arbejdet med internationale forskere, og der er bestemt noget at hente, både på processen og på formidlingen af forskningen.

Lars Løkke Rasmussen kom næsten til at love, at du redder Danmark ud af krisen?

– Haha, ja, jeg skal gøre mit allerbedste, det er helt sikkert. Men vi er da et helt hold, der skal arbejde mod det mål.

Du er nærmest autodidakt erhvervskvinde og har aldrig selv færdiggjort et studium på et af de universiteter, du nu får under dig?

– Nej, men jeg har til gengæld samarbejdet med dem alle. Så det ser jeg ikke som noget problem.

Du har heller ikke nogen politisk erfaring. Hvordan vil du skabe dig en sikker grund på det felt?

– Det er rigtigt, at jeg ikke har nogen erfaring med Christiansborg-politikken, men jeg har jo samarbejdet med ministre og regeringer gennem mange år, så det er jeg ikke så nervøs for.

Har du fundet dig en spin-doktor?

– Nej, det er ikke afgjort endnu.

Nu går du fra at være rendyrket erhvervskvinde til minister, hvor der også vil komme interesse for din privatperson. Hvor offentlig har du tænkt dig at være?

– Det er i hvert fald noget, jeg er opmærksom på, og som jeg vil overveje. Men I skal ikke regne med at komme med ind i mit køkken – jeg har klart brug for et helle.

Bliver du boende i Høruphav?

– Det skal jeg lige have fundet en løsning på. Jeg beholder min bolig i Høruphav, jeg har jo fået rødder der. Men det er klart, at jeg kommer til at opholde mig meget i København.

Sahl-Madsen: Jeg bliver boende i Høruphav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce