Kulturforvaltning kan flytte ind på kasernen

Det er bygningen til venstre, der skal være foreningshus. Arkivfoto: HC Gabelgaard

Kulturforvaltning kan flytte ind på kasernen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blandt en lang række forslag er Sønderborg Kommunes kulturforvaltning i Perlegade 53 nævnt som nye beboere på den tidligere kaserne i Sønderborg.

Sønderborg:Sønderborg Kommunes kulturforvaltning kan være på vej mod endnu en flyttedag.

I sidste uge besluttede byrådets økonomiudvalg at godkende en skitse for brugen af hovedbygningen af den tidligere Sønderborg Kaserne, som kommunen ejer. Et flertal i udvalget var enige om, at bygningen skal bruges som foreningshus. Her kan der blandt andet være plads til Aftenskolernes Hus, Frivillighedens Hus samt lokalarkiver fra Sønderborg.

Også kulturforvaltningen vil kunne flytte til kasernen, når dens nuværende lejemål i Perlegade 53 ophører.

- Det ville give rigtig god mening at flytte kulturforvaltningen til kasernen, når det øvrige foreningsliv også bruger bygningen, siger borgmester Erik Lauritzen (S).

I slutningen af 2017 flyttede kommunen kulturforvaltningen fra Perlegade 48 til Perlegade 53. Det skete efter, kulturforvaltningen havde boet et år på Perlegade 48 under utilfredsstillende forhold.

- Vi er ikke utilfredse med Perlegade 53, men på den lange bane vil vi gerne spare penge på lejeudgifter. Og det gælder om at få udnyttet bygningen kasernen, når vi har den. Lejemålet i Perlegade 53 udløber om fem år, så til den tid er det oplagt at flytte, siger Erik Lauritzen.

Foreningsliv

Ombygning og reparation af kasernebygningen vil koste i omegnen af 80 millioner kroner. De første penge til det vil blive en del af de forestående budgetforhandlinger.

Erik Lauritzen vil dog ikke samle flere forvaltninger i kasernebygningen.

- Alt kan lade sig gøre, men så er der ikke plads til de andre, vi har nævnt i skitseforslaget. Så det ser jeg ser ikke umiddelbart foran mig, siger Erik Lauritzen.

Siden 2016 har Sønderborg Kommune lejet stueplan i Perlegade 53, hvor JydskeVestkysten, Sønderborg Ugeavis, Classic FM og Der Nordschleswiger bor på første sal. I begyndelsen var det Sønderborg Turistbureau, som boede i stueetagen, inden det flyttede over på den anden side af Perlegade. Herefter rykkede sekretariatet for Spejdernes Lejr 2017, Sønderborg Iværksætterservice og pop up-butikker ind i etagen, inden kulturforvaltningen overtog lejemålet med omkring 20 medarbejdere.

Kulturforvaltning kan flytte ind på kasernen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce