Stor sønderjysk mælkeproducent går konkurs

Et af Danmarks største økologiske landbrug er gået konkurs. Det drejer sig om Jette Jacobsens gård Hahugård ved Gabøl vest for Haderslev. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Stor sønderjysk mælkeproducent går konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den sønderjyske storproducent af mælk Jette Jacobsen er gået konkurs. Allerede i april fortalte hun til JydskeVestkysten, at livet som økologisk landmand var hårdt.

Konkurs: En af Danmarks største økologiske mælkeproducenter er gået konkurs. Det drejer sig om landmand Jette Jacobsens gård Haugård ved Gabøl vest for Haderslev. Det fremgår af hjemmesiden konkurser.dk, som er et advokat- og aktionshus, der blandt andet arbejder med konkursbobehandlinger.

Jette Jacobsens drev gården med omkring 12 ansatte, der tog sig af de 500 malkekøer, som hver dag producerede 14.000 liter mælk til Arla Foods. Det fremgård af landmandens egen hjemmeside.

Jette Jacobsen har drevet gården siden 1994, hvor hun fik halvpart i landbruget, og driver 600 hektar jord, hvoraf hun ejer 300 af dem. I 1998 omlagde hun landbruget til økologi. Hun har gennem årene investeret i sit landbrug blandt andet ved i 2014 at bygge et stort nyt malkecenter med en af de største malkekarruseller i Danmark, som kunne malke 60 køer af gangen. Desuden åbnede hun gården for bondegårdsferie, hvor familier kunne komme ud og opleve, hvordan den daglige drift på gården foregik.

Men Jette Jacobsen er langt fra den eneste, der enten har måtte lade sig erklære konkurs af banken eller selv været i Skifteretten og indgive konkursbegæring. I 2016 var flere landmænd hårdt pressede på grund af den lave mælkepris. Eksempelvis et af de store landbrug i Esbjerg Kommune, I/S Mathiesen, som havde en gæld på 135 millioner kroner, samt svineproducenten Bernhard Mortensen, der i 2017 indgav konkursdekret mod sig selv, på trods af at Den Jyske Sparekasse valgte at eftergive en gæld på 100 millioner kroner.

Vi er meget pressede for tiden, og for nylig måtte en kollega lukke ikke langt herfra. Det er svært for os at få det til at hænge sammen med de nuværende mælkepriser.
Sådan sagde Jette Jacobsen til JydskeVestkysten allerede tilbage i april til økodagen.

Vil ikke udtale sig

Jette Jacobsen har ikke selv noget at sige i forbindelse med konkursen, oplyser hun. Men til den årlige økodag tilbage i april udtalte hun til JydskeVestkysten, at det ikke altid var nemt at være økologisk landmand.

- Vi er meget pressede for tiden, og for nylig måtte en kollega lukke ikke langt herfra. Det er svært for os at få det til at hænge sammen med de nuværende mælkepriser, sagde Jette Jacobsen dengang.

Heller ikke Anders Tourlin Kolte, der er advokat i advokatfirmaet Fink, og som er indsat som kurator, vil udtale sig om sagen på grund af hans tavshedspligt.

Stor sønderjysk mælkeproducent går konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce