Regionen undskylder: Smidt af patienttransport efter 150 meter

Birgit og Dorrit Falks mor lider af Parkinson i det sidste stadie. Det betyder, at hendes kæbe går af led engang i mellem. Da den senest gjorde det, blev Birgit Falk sat af patienttransporten efter 150 meter. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Regionen undskylder: Smidt af patienttransport efter 150 meter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da Dorrit Falks mors kæbe gik af led som følge af hendes Parkinson-sygdom, blev hendes ledsager sat af efter 150 meters kørsel. Koncerndirektør ved Region Syddanmark, Rikke Vestergaard, beklager nu den dårlige oplevelse.

Sat af: Efter 150 meters kørsel blev Birgit Falk sat af, af regionens patienttransport. Det skete mens, at hendes mor var stærkt plaget af smerter, da hendes kæbe var gået af led som følge af hendes Parkinson-sygdom.

Det fortæller Dorrit Falk, som er søster til Birgit.

- Vi har fået skrevet ind i min mors journal, at hun skal køres til skadestuen på Kolding Sygehus, når det sker. De sidste tre år er det sket fire gange, siger Dorrit Falk.

Dorrit Falk havde ikke selv mulighed for at tage med patienttransporten til Kolding Sygehus. Derimod blev det Dorrit Falks søster, som skulle tage med deres mor til Kolding Sygehus.

- Transporten ankom, og min mor blev placeret i bilen, og min søster satte sig ind ved siden af hende. Når hendes kæbe er gået af led, så har hun svært ved at tale, hun kan ikke synke, og hun får ikke sin medicin, siger Dorrit Falk.

Efter 150 meters kørsel holdt transporten ind og Dorrit Falks søster, Birgit Falk, blev sat af. Transporten var nemlig kun bestilt til en enkelt person og uden ledsager.

- Min søster kontaktede resolut Haderslev Taxa, og de kørte lige efter min mor hele vejen til Kolding. Det kostede hende 548 kroner, siger Dorrit Falk.

Det var dog ikke de 548 kroner, som gjorde Dorrit Falk harm over, at hendes søster blev sat af taxaen.

Det siger reglerne
Regionen tilbyder siddende transport, hvis sygehuset vurderer, at du af heldbredsmæssige årsager ikke kan benytte offentlige transportmidler, og hvis du samtidig opfylder en af følgende betingelser: 
  • Hvis afstanden fra din folkeregisteradresse til sygehuset overstiger 50 km. 
  • Hvis du er pensionist 
  • Hvis du på sygehusets foranledning midlertidigt hjemsendes på weekendophold, kortere ferie eller lignende 
  • Eller hvis du i forbindelse med sygehusbehandling indkaldes til videre ambulant behandling. 

Ville være fortabt

Siden begyndelsen af november har Dorrit Falk flere gange stillet sig selv spørgsmålet, om det kunne være rimeligt, at hendes søster skulle sættes af Region Syddanmarks patienttransport, fortæller hun.

- Jeg forstår ikke, hvordan man kan nægte at lade en datter ledsage sin 80-årige Parkinson-syge mor. Hvis min søster ikke havde været der, så havde min mor været fortabt. Der ville ikke være nogen, som kunne have talt hendes sag, siger Dorrit Falk.

Ved Region Syddanmark er man kede af, at sagen er opstået. Det er ikke sådan, man vil behandle sine patienter, forsikrer koncerndirektør ved Region Syddanmark, Rikke Vestergaard.

- Det giver anledning til selvransagelse hos os, og vi vil se på om reglerne er for firkantet skruet sammen. Derfor har Dorrit Falk og hendes søster også fået en undskyldning fra os, og den får hun selvfølgelig også på skrift, siger koncerndirektør i Region Syddanmark, Rikke Vestergaard.

Fremadrettet vil Dorrit Falk tage sine forholdsregler, hvis hun igen skal bestille en partienttransport til sin mor.

- Jeg er glad for, at de beklager det. Jeg synes, det er helt forkert, at man ikke kan få sin ledsager med. Det kommer ikke til at ske igen, fordi næste gang så sørger vi for, at vi får bestilt en liggende transport, så min mor altid kan få en ledsager med, siger Dorrit Falk.

Regionen undskylder: Smidt af patienttransport efter 150 meter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce