Meget dyr oprydning: Blodrødt underskud i Jensens Bøfhus

Et enormt underskud har skudt bunden ud af pengekassen i Jensens Bøfhus. En redningsplan er i gang, og manden bag den er optimist. Arkivfoto.

Meget dyr oprydning: Blodrødt underskud i Jensens Bøfhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Restaurantkæden Jensens Bøfhus tabte en kæmpeformue i 2017. Den kriseramte Odense-virksomhed får også et underskud i år men regner med at få overskud i 2019, når den nye ledelse har fået en omfattende genopretning gennemført.

En stribe af dårlige år i den kendte kæde Jensens Bøfhus nåede foreløbig et lavpunkt i 2017 med et underskud på 163 millioner kroner før skat, men virksomheden tror på, at den denne gang er på rette vej mod et plus i 2019. Det enorme minus betyder, at egenkapitalen er røget ned på -155 millioner kroner og bøfkæden holdes kun i live af lån fra banken og fra velvillige fynske forretningsfolk.

En del af det store underskud skyldes dårlige resultater i restauranterne. Men den største årsag er en oprydning, som blev sat i gang i oktober 2017. Her blev der indsat en ny direktør og bestyrelsesformand under opsyn af en særlig styregruppe og med tæt vejledning af et engelsk konsulentfirma. Det var betingelsen for, at bank og private lånere ville holde virksomheden oppe.

Oprydningen har blandt andet bestået i lukning af restauranter, så det samlede antal vil gå fra cirka 40 til cirka 30. Desuden har virksomheden forsøgt at sælge ud af en lang række af de ting, den ejer, men tingene kunne slet ikke sælges til de beløb, som de var opført til i regnskabet, så reelt var virksomheden ikke så rig, som tallene viste. Den slags giver minus i regnskabet. Sammen med engangsomkostninger tegner disse nedskrivninger sig for 94 millioner kroner af underskuddet.

- Det er et stort og dyrt arbejde at vende udviklingen. Men vi er på rette vej, jeg tvivler slet ikke på, at der er plads til Jensens Bøfhus, og at kæden kommer til at give overskud igen i 2019, siger bestyrelsesformand Torben Frigaard Rasmussen, der tiltrådte i oktober 2017.

Jensens Food Group A/S
Hjemsted: OdenseCVR-nummer: 28707223

Direktion: Dorte Westrup Gleie (administrerende)

Bestyrelse: Torben Frigaard Rasmussen (formand), Tim Lund Larsen, Palle Skov Jensen

Regnskabstal 2017:

Omsætning: 571 millioner kroner (2016: 743)

Resultat før skat: -163 millioner kroner (2016: -25)

Resultat efter skat: -157 millioner kroner (2016: - 31)

Egenkapital: -155 millioner kroner (2016: +1)

Antal ansatte: 610 (2016: 676)

Meget dyr oprydning: Blodrødt underskud i Jensens Bøfhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce