Irakisk tolk udvises af Danmark: To af børnene venter stadig på dom

Ali og Batul Aziz er sammen med to af deres fire børn blevet udvist fra Danmark. De to yngste venter stadig på en afgørelse i deres sag om opholdstilladelse. Foto: André Thorup

Irakisk tolk udvises af Danmark: To af børnene venter stadig på dom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den irakiske tolk Ali Aziz befinder sig lige nu i det uvisse, efter han, konen og to af familiens fire børn er blevet udvist af Danmark. Parrets to yngste børn venter nemlig stadig på at få svar på, om de kan få lov til at blive i landet.

Uvished: Den irakiske tolk Ali Aziz, der bor i Kolding sammen med sin familie, er blevet udvist af Danmark sammen med sin kone og to af parrets fire børn.

Det slår Flygtningenævnet fast i den endelige behandling af familiens sag om opholdstilladelse. Ægteparrets to yngste børn, der begge er født i Danmark, får dog deres sag behandlet separat, og derfor befinder familien sig i en uvis situation om de to børns fremtid.

- Vi står et underligt sted. Vi har ikke et ret stort håb om, at de får opholdstilladelse i Danmark, men vi holder fast i det lille håb. For så er der også et lille håb om, at vi kan få familiesammenføring, siger Ali Aziz, der ikke kan forstå begrundelsen for afgørelsen.

- Jeg har næsten givet mit liv til Danmark, og så sender de alligevel min familie og mig tilbage til Irak, fortæller en skuffet Ali Aziz.

Sagen om den irakiske tolk
Omkring 200 irakiske tolke og deres familier blev i 2007 og 2008 evakueret til Danmark, efter den danske regering med statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) i spidsen gav dem indrejsetilladelse og senere opholdstilladelse, da tolken havde udført livsfarligt tolkearbejde for de danske styrker i Irak.Ali Aziz og hans familie fik opholdtilladelse i 2008. Det har efterfølgende vist sig, at både Forsvaret og Udlændingestyrelsen ikke har kunnet dokumentere, at han har arbejdet som tolk.

Efter to mislykkede forsøg på at vende tilbage til Irak i 2013 og 2015 mistede familien opholdstilladelsen ved den seneste hjemrejse til Danmark i 2016. Derfor står familien nu til at blive udvist efter afslag på ny opholdstilladelse af Udlændingestyrelsen.

Familien har klaget over afgørelsen til Flygtningenævnet, der nu er kommet med dens afgørelse.

Frivillige borgere i Kolding har i over et år sikret husly og penge til dagen og vejen for familien, da Ali Aziz mener, det vil være for farligt at opholde sig på et asylcenter.

Et par måneder

Ali Aziz håber på at få svar på børnenes opholdstilladelse i løbet af de kommende måneder.

I mellemtiden er der brug for penge så familien har noget at leve af og til at betale husleje, konstaterer Knud Nørregaard, der i omkring et år har været en af de frivillige, der hjælper den irakiske familie med at få dagligdagen til at hænge sammen.

- Vi har holdt nogle arrangementer, der har resulteret i donationer og penge, men vi har også sørget for at undervise børnene. De passer lige ind i statsministerens nytårstale om de dygtige børn og unge, vi vil have her i landet, for det er de her børn altså. De er blevet undervist, så de ikke bare er endt i ingenmandsland, mens de har været i Danmark og ventet på svar, siger Knud Nørregaard.

Støttearrangement
Fredag d. 23. marts på Tvedvej 51 i Kolding bliver der holdt støttearrangement for familien.Aftenen begynder klokken 18, og det koster 200 kroner at deltage. Menuen vil stå på irakisk mad.

Tilmelding til Knud Nørregaard på mobil: 20459304

Nyt arrangement

De frivillige og familien Aziz holder snart et arrangement, der skal skaffe penge til den irakiske familie.

- Vi vidste, vi havde penge til og med marts. Men nu går der en måned, måske to, før vi får svar på børnenes sag, så vi bliver nødt til at holde et nyt arrangement, siger Knud Nørregaard.

Men det bliver ikke dét arrangement, Knud Nørregaard havde håbet på.

- Vi havde håbet på, at vi kunne have holdt en festmiddag, men det bliver det ikke. Det er jo heller ikke en afskedsfest, så vi kalder det et arrangement, hvor familien så laver noget mad, fortæller han.

Støttearrangementet bliver holdt i Kolding fredag den 23. marts.

Ali og Batul Aziz er ikke parrets rigtige navne. JydskeVestkysten har efter opfordring fra familien efterfulgt ønsket om anonymitet, da familien frygter for repressalier mod deres familier i Irak, hvis deres identitet kommer frem. JydskeVestkysten er bekendt med deres rigtige identiteter.

Irakisk tolk udvises af Danmark: To af børnene venter stadig på dom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce