Henrik Dahl efter undskyldning: Spidskandidat bør melde sig ud

Henrik Dahl fik et af Liberal Alliances fire mandater ved folketingsvalget i år. Arkivfoto: André Thorup

Henrik Dahl efter undskyldning: Spidskandidat bør melde sig ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folketingsmedlem Henrik Dahl (LA) undskyldte onsdag aften for sin hårde kritik af flere partifæller efter sidste uges folketingsvalg. Spidskandidat i Sydjylland, Steen Holm Iversen (LA), har tidligere udtalt, at hvis Henrik Dahl fik lov til at beholde sin plads, ville han blive løsgænger, og det løfte bør han overholde, mener Henrik Dahl.

Krisemøde: Efter et krisemøde i Liberal Alliances hovedbestyrelse onsdag aften, har folketingsmedlem Henrik Dahl postet en undskyldning på Facebook til partifællerne Anders Samuelsen, Thyra Frank og Mette Bock.

Liberal Alliance led stor tilbagegang ved folketingsvalget, hvor de gik fra 13 til kun fire mandater. Dagen efter valget havde Henrik Dahl blandt andet beskyldt daværende politisk leder af Liberal Alliance, Anders Samuelsen, for nepotisme for at have givet sin søster, Mette Bock, en ministerpost.

Henrik Dahls udtalelser blev mødt af stor kritik fra Liberal Alliances spidskandidat i Sydjyllands Storkreds, Steen Holm Iversen.

Han har for nylig sagt, at han vil melde sig ud af Liberal Alliance og blive løsgænger, hvis sagen ikke får konsekvenser for Henrik Dahl.

- Hvis man lader det her gå upåagtet hen. Hvis der ikke kommer nogen form for sanktion, og man bliver ved med at have Henrik Dahl siddende i inderkredsen, så vil det i mine øjne tegne det her projekt og parti, som Alex Vanopslagh nu forsøger at skabe. Det er et udtryk for nogle værdier, som jeg i hvert fald ikke kan se mig selv i, sagde Steen Holm Iversen til DR.

Steen Holm Iversen har markedsført sit kandidatur meget kraftigt på, at han er en mand af den gamle skole og en mand af sit ord. Min stilling hos partiet er uforandret, så jeg ser frem til, at han lever op til sit ord og melder sig ud af Liberal Alliance. Det er ham, der stiller ultimative krav.
Henrik Dahl, folketingsmedlem for Liberal Alliance.
Steen Holm Iversen sidder til daglig i Varde Byråd. Arkivfoto: Chresten Bergh
Steen Holm Iversen sidder til daglig i Varde Byråd. Arkivfoto: Chresten Bergh
Foto: Chresten Bergh

Mulig løsgænger

Men efter krisemødet i Liberal Alliances hovedbestyrelse onsdag aften, har Henrik Dahl altså valgt at sige undskyld for de hårde ord, han brugte til at kritisere.

- Aftalen er, at kritik skal holdes i et ordentligt sprog, og det er jeg med på. Derfor skylder jeg også en undskyldning. Det afslutter sådan set sagen. Der er ikke mere i den, og det synes jeg er fair nok. Det er en afvejning, der gør, at vi kan blive ved med at have en kritisk diskussion om fortiden, siger Henrik Dahl.

Og truslen om at miste et LA-byrådsmedlem bekymrer ham derfor ikke.

- Steen Holm Iversen har markedsført sit kandidatur meget kraftigt på, at han er en mand af den gamle skole og en mand af sit ord. Min stilling hos partiet er uforandret, så jeg ser frem til, at han lever op til sit ord og melder sig ud af Liberal Alliance. Det er ham, der stiller ultimative krav, siger Henrik Dahl og fortsætter:

- Han har ført sig frem på sin ordentlighed, sin redelighed og ordholdenhed, og så er der kun en mulighed, hvis han er en mand af ære, siger han.

Steen Holm Iversen har ikke ønsket at kommentere sagen på nuværende tidspunkt. Han har dog noteret, at der efter hovedbestyrelsesmødet er kommet en undskyldning fra Henrik Dahl.

Henrik Dahl, der blev valgt ind ved sidste folketingsvalg i 2015, tabte spidskandidaturet i Sydjyllands Storkreds til Steen Holm Iversen. Til trods for en plads længere nede på listen, blev Henrik Dahl dog alligevel valgt ind som den eneste kandidat i Sydjylland.

Henrik Dahl efter undskyldning: Spidskandidat bør melde sig ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce