15-årig forsøgte illegalt at rejse fra Esbjerg til England: Endte i trailer på Sjælland

Den 15-årige dreng, der 9. augst forsøgte at rejse illegalt fra Esbjerg til England, blev kørt til Sandholmlejren, efter han blev opdaget i en trailer i Hillerød, oplyser Nordsjællands Politi. Arkivfoto: Michael Bager.

15-årig forsøgte illegalt at rejse fra Esbjerg til England: Endte i trailer på Sjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 15-årig dreng fra Algeriet gemte sig i en trailer på Esbjerg Havn i håbet om at komme til England. I stedet havnede han i Hillerød. Esbjerg Havn har tidligere været flittigt brugt som central for personer på illegal flugt til England, men problemet har været aftagende de seneste måneder.

Anholdt: En 15-årig dreng fra Algeriet kom på afveje, da han fredag 9. august forsøgte illegalt at rejse fra Esbjerg til Storbritannien. Den 15-årige lykkedes natten til 9. august sammen med tre andre mænd - en 21-årig somalier, en 17-årig iraker og en 15-årig marokkaner - at passere hegnet til Esbjerg Havn.

De tre sidstnævnte mænd blev om formiddagen 9. august opdaget i en container på området og blev anholdt af politiet, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi. Men uden selskab af den 15-årige fra Algeriet. Han havde nemlig gemt sig i en trailer på en lastbil i håbet om at komme til England. Uheldigvis for drengen var lastbilen ikke på vej med et skib til England, men havde i stedet kurs mod Hillerød.

Ifølge Michael Fries, teamleder af havnevagten på Esbjerg Havn, blev de tre mænd opdaget på videoovervågning, og da man ved en gennemgang af optagelserne kunne se, at endnu en person også var lykkedes med at trænge ind i en trailer, kontaktede havnepersonalet chaufføren, der var på vej til Hillerød med en blind passager om bord.

Chaufføren fra vognmandsfirmaet Henrik Skov Christiansen nåede til Hillerød, da han åbnede døren til traileren med den 15-årige algerier. Her tilbageholdt han den blinde passager, der efterfølgende blev hentet af Nordsjællands Politi. Han blev derefter kørt til Sandholmlejren, hvorfra han stak af, inden han blev transporteret videre til Nordjylland, hvor han har adresse. Han blev senere samme dag anholdt og sigtet for butikstyveri og kørt tilbage til Sandholm, oplyser Nordsjællands Politi.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at de tre øvrige mænd på 21, 17 og 15 år blev sigtet for husfredskrænkelse, og de har alle modtaget en bøde. De blev løsladt senere samme dag.

Problem aftaget

Det er ikke første gang, at en person illegalt forsøger at komme til Storbritannien via Esbjerg Havn. Havnen, vognmandsfirmaer og transportbrancheorganisationen ITD har tidligere meldt om massive problemer med især albanere, der gemmer sig i trailere for at komme til England. Ifølge DR blev 54 albanere taget på fersk gerning på Esbjerg Havn i årets første tre måneder.

Vognmand Henrik Skov Christiansen har selv flere gange oplevet, at personer forsøger at gemme sig i trailere for at rejse illegalt til Storbritannien. Men de seneste måneder er problemet aftaget.

- Der har været stilstand de seneste måneder. Men der er også gjort en hel masse med blandt andet hegn og pigtrådshegn. Så vi oplever det ikke rigtigt mere, siger han.

Massiv overvågning

Også Michael Fries, teamleder af havnevagten på Esbjerg Havn, fortæller, at der er oplevet et stort fald i antallet af sager, hvor Esbjerg Havn bliver brugt som central for illegal rejse til Storbritannien. Det skyldes især havnens store sikkerhedsopbud, hor der er opstillet højere hegn med pigtråd, alarmer, termiske kameraer og foretaget flere patruljeringer.

- De bliver næsten altid opdaget. Vi har masser af kameraer ude, masser af sikkerhed og vagtselskaber, der patruljerer på området, siger han.

Han ved ikke, hvordan det er lykkedes de fire personer at komme ind på området på Esbjerg Havn, hvor den 15-årige dreng gemte sig i en trailer på vej til Hillerød. Han fortæller, at han kun én eller to gange tidligere har været ude for, at en person, der forsøger at rejse illegalt til Storbritannien, i stedet er endt i en trailer på vej ind i Danmark.

Bliver en lastbil taget med en illegal person i lasten, venter der store bøder til vognmanden.

15-årig forsøgte illegalt at rejse fra Esbjerg til England: Endte i trailer på Sjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce