Tidligere minister skal være direktør i Børnenes Hovedstad

Charlotte Sahl-Madsen bliver ny direktør for selskabet Børnenes Hovedstad A/S. PR-foto

Tidligere minister skal være direktør i Børnenes Hovedstad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidligere minister Charlotte Sahl-Madsen bliver ny direktør for selskabet Børnenes Hovedstad.

Billund Kommune: Børnenes Hovedstad har fundet sin nye direktør.

Det bliver den tidligere konservative minister Charlotte Sahl-Madsen, som kommer til at stå i spidsen for selskabet Børnenes Hovedstad (Capital of Children A/S), som er et partnerskab mellem Lego Fonden og Billund Kommune omkring at udfolde visionen om Billund som et internationalt forbillede for leg, læring og kreativitet.

Foruden erfaringen som videnskabsminister i 2010-2011 har Charlotte Sahl-Madsen blandt andet tidligere været udviklingschef i Lego, bestyrelsesformand for Syddanske Medier og adm. direktør for oplevelsesparken Danfoss Universe.

- Jeg er totalt forelsket i visionen om at tage udgangspunkt i børns leg og kreativitet. Det er både smukt og ambitiøst at ville gøre Billund til den mest attraktive og inspirerende børneby i hele verden, siger Charlotte Sahl-Madsen, via en pressemeddelelse.

Charlotte Sahl-Madsens CV
2017: Adm. direktør, Børnenes Hovedstad2012 - 2013: Bestyrelsesformand, Syddanske Medier

2011: Bestyrelsesmedlem i forskellige virksomheder, fonde, kulturinstitutioner

2011: Grundlægger og ejer af salvesensahl

2011 - 2014: Direktør Kunsthallen, Sønderborg

2010 - 2011: Minister for videnskab, teknologi og udvikling (K)

2005 - 2010: President, Universe Fonden (forskning i læring og innovation)

2009 - 2010: Bestyrelsesformand Danfoss Universe A/S

2004 - 2009: Adm. direktør, Danfoss Universe A/S

2002 - 2004: Direktør Lego VisionLab

2000 - 2002: Udviklingschef, Lego

1990 - 2000: Museumsdirektør Glasmuseet, Ebeltoft

1987 - 1990: Arrangementschef Herning Kunstmuseum

Mere globalt

Selskabet Børnenes Hovedstad A/S blev etableret i 2012, og antallet af projekter er vokset støt. Blandt andet har selskabet været involveret i De Internationale Børnekulturdage, landsfinalen i skoleskak samt børnejournalistuddannelsen, som har hørt til i Billund Kommune.

Nu vil parterne, at Børnenes Hovedstad skal operere mere globalt, men det bliver fortsat i Billund, at tingene tager form og kan opleves rent fysisk gennem eksempelvis anderledes læringsmiljøer, bygninger og uddannelser, lyder det i pressemeddelelsen.

- Der findes ikke noget sted i verden, hvor man prøver at bygge byen på børnenes vilkår og med børnene involveret. Det er vi i gang med i Billund, hvor byudviklingen i disse år foregår i et tempo, der hører internationale storbyer til. Det skal vi udnytte og udbygge til erhvervsudvikling og til at tiltrække både gæster og tilflyttere, siger Ib Kristensen (V), borgmester.

Charlotte Sahl-Madsen tiltræder mandag den 15. maj. Hun afløser Mette Højborg, der er blevet kultur- og erhvervsdirektør i Holstebro Kommune.

Børnenes Hovedstad A/S
Børnenes Hovedstad A/S er skabt i 2012 i et offentlig/privat samarbejde mellem Billund Kommune og Lego Fonden.Formålet er at være den motor, der både skal skabe projekter, understøtte andres initiativer, invitere til samarbejde og skabe fælles retning på de mange aktiviteter, der arbejder hen imod parternes fælles vision om at gøre Billund til Børnenes Hovedstad.

Børnenes Hovedstad arbejder inden for tre søjler: Leg, læring og kreativitet, by i børnehøjde og inspiration af erhvervslivet.

Billund Kommune og Lego Fonden ejer hver 50 procent af selskabet.

Tidligere minister skal være direktør i Børnenes Hovedstad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce