Efter 112 år: Lorentsen-familien overlader direktørsædet i Omme Lift

Ny direktør i Omme Lift Axel Thøgersen i midten, flankeret af de to afgående direktører Torben Lorentsen (til venstre) og Harry Lorentsen. Privatfoto

Efter 112 år: Lorentsen-familien overlader direktørsædet i Omme Lift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De cirka 100 ansatte i Omme Lift får til april ny direktør, når Harry og Torben Lorentsen går af, og Axel Thøgersen træder til.

Sdr. Omme: Siden Frederik W. Lorentsen tilbage i 1906 startede den smedje, der blev forløberen til Omme Lift, har direktøren gennem alle årene været fra Lorentsen-familien.

Den æra - 112 år - slutter 16. april.

Her tiltræder en ny direktør nemlig som afløser for de to nuværende - brødrene Harry og Torben Lorentsen.

Det bliver 47-årige civilingeniør Axel Thøgersen, der kommer fra en stilling hos Nissens A/S, Horsens, og som tidligere har arbejdet i godt 10 år hos Grundfos.

Direktører i Omme Lift
1906-1947: Frederik W. Lorentsen.

1947-1983: Kristian og Frode W. Lorentsen (sønner af Frederik)

1983-1993: Harry, Torben og Frederik W. Lorentsen.

1993-2018: Harry og Torben Lorentsen (Frederik trådte ud i 1993 grundet sygdom)

2018- :Axel Thøgersen

Nye ideer

Skiftet sker, fordi de to brødre begge nærmer sig de 65 år, og derfor vil de have nye kræfter på banen. De siger dog ikke stop fra den ene dag til den anden, men planlægger gradvist at trække sig tilbage. Når den nye direktør overtager, vil brødrene tage sig af andre opgaver i blandt andet de udenlandske salgsselskaber og i selskabets bestyrelse.

- Det er en helhedsløsning, så vi sikrer, at virksomheder kører videre bedst muligt, siger Harry Lorentsen om overdragelsen.

Begge direktører har børn, Ditte Lorentsen (datter af Torben Lorentsen) og Henrik Lorentsen (søn af Harry Lorentsen), der i dag er med i ledergruppen af virksomheden, men for at prøve noget nyt, hiver man en ekstern direktør ind.

- Vi har valgt for få en udefra til at stå i spidsen, så vi kan få nye ideer og tanker på banen, siger Harry Lorentsen.

Han og broderen har begge arbejdet hele livet i virksomheden.

- Da jeg var 15 år, kom jeg i lære, og min bror kom i lære kort tid efter. Så vi har egentlig aldrig været andre steder udover at vi har været i militæret og læst. Så på et eller andet tidspunkt skal der noget nyt til, tilføjer den afgående direktør.

Forholdet til byen er det samme

Omme Lift vil dog fortsat være 100 procent ejet af Lorentsen-familien, og den afgående direktør forsikrer også, at forholdet til hjembyen Sdr. Omme forbliver det samme.

- Vi har ikke planer om at sælge firmaet. Vi hører til i Sdr. Omme. Det er også derfor, at vi ser lidt længere frem med skiftet, siger Harry Lorentsen.

Efter 112 år: Lorentsen-familien overlader direktørsædet i Omme Lift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce