Tiltale: Somalier var professionel fodbolddommer i Afrika, men for syg til at arbejde i Danmark

Den somaliske fodbolddommer har over 17.000 følgere på sin Facebook-side. Her har han flere gange uploadet billeder og videoer af sig selv før og under fodboldkampe, som han har dømt. Skærmbillede: Facebook

Tiltale: Somalier var professionel fodbolddommer i Afrika, men for syg til at arbejde i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En sag mod en 47-årig somalisk fodbolddommer om bedrageri skulle tirsdag være begyndt ved Retten i Kolding. Han er tiltalt for at have oplyst, at han var berettiget til sygedagpenge, selvom han på samme tid arbejdede som professionel fodbolddommer i Afrika.

Kolding: En somalisk, professionel fodbolddommer har angiveligt modtaget 176.596 kroner i sygedagpenge, mens han arbejdede som professionel fodbolddommer i Afrika. Det fremgår af politiets anklageskrift i sagen mod den 47-årige mand.

Manden er tiltalt at have oplyst til Kolding Kommune, at han i perioden fra 31. august 2011 til 1. december 2013 var fuldt uarbejdsdygtig. På baggrund af de oplysninger fik han udbetalt de 176.596 kroner i sygedagpenge. I perioden arbejdede han dog ifølge anklagemyndigheden som professionel fodbolddommer i Afrika og skulle derfor ikke have haft sygedagpenge.

Den somaliske fodbolddommer er at finde på en international dommerhjemmeside, hvor det fremgår, at han i perioden fra sommeren 2011 til december 2013 blandt andet dømte fodboldkampe i turneringen CECAFA Cup, der er en international turnering, hvor øst- og centralafrikanske lande deltager.

Den 47-årige mand er desuden tiltalt for at have undladt at oplyse sin a-kasse om, at han i flere tilfælde fra 2011 til 2014 ikke var i Danmark. Dermed stod han ikke til rådighed for arbejdsmarkedet, men fik uberettiget udbetalt 27.000 kroner i dagpenge.

FIFA-dommer
  • Den 47-årige somaliske mand har dømt flere kampe som international FIFA-dommer.
  • Han er tiltalt for på samme tid, som han har dømt fodboldkampe i Afrika, at have modtaget sygedagpenge i Danmark.
  • Sagen er udsat, fordi manden ikke mødte op.
  • Den 47-årige er nu eftersøgt af politiet.

Ingen kontakt

Sagen skulle være begyndt tirsdag klokken ni ved Retten i Kolding, men da dommer og domsmænd trådte ind i retslokalet, var hovedpersonen endnu ikke kommet.

Manden har ikke længere adresse i Danmark, men har familie, som bor i Skovparken. Sagen var berammet til tirsdag, fordi han havde oplyst, at han denne dag var i Danmark.

Men den 47-årige havde altså tilsyneladende ikke tænkt sig at møde op. Hans forsvarer oplyste, at han havde forsøgt adskillige gange at få fat i ham på telefon - uden held.

Anklageren fik fat i en patruljevogn, som kørte til den adresse i Skovparken, hvor han angiveligt skulle opholde sig, men der var ingen i lejligheden.

Derfor måtte sagen udsættes. Den somaliske fodbolddommer er nu eftersøgt, hvilket betyder, at han bliver anholdt, næste gang han for eksempel befinder sig i en dansk lufthavn.

Tiltale: Somalier var professionel fodbolddommer i Afrika, men for syg til at arbejde i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce