Tekstilvirksomhed med 60 mand har knækket nakken

Fipo Group, der har base i en ombygget landejendom på Esbjergvej, er taget under konkursbehandling. I begyndelsen af 2017 var der 110 mand i den kriseramte virksomhed. Ved konkursen var der 60 medarbejdere på hovedkontoret i Kolding. Foto: Indeholder data fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering. Skråfoto, 24. september 2018

Tekstilvirksomhed med 60 mand har knækket nakken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fipo Group blev fredag taget under konkursbehandling efter, at ledelsen selv begærede selskabet konkurs. Kurator håber at kunne sælge dele af virksomheden videre i løbet af ugen, og dermed redde arbejdspladsen for en del af medarbejderne.

Kolding: I starten af 2011 blev Fipo Group kåret som Årets Virksomhed i Kolding, men fredag endte eventyret med et konkursdekret i Skifteretten i Kolding. Tekstilvirksomheden, der i dag beskæftiger 60 medarbejder i Danmark, blev fredag taget under konkursbehandling efter, ledelsen selv har smidt håndklædet i ringen.

Virksomheden har primært udviklet og solgt tekstilprodukter til store udenlandske tøjkæder og varehuse i Europa, men i flere år har virksomheden kæmpet med at få forretningen på rette spor.

I starten af 2017 blev der indsat en ny direktør i koncernen til at vende udviklingen. Selskabet tabte samlet set 36 millioner kroner i regnskaberne for 2016 og 2017, og i forbindelse med regnskabet for 2017 forklarede den nye direktør til JydskeVestkysten i sommer, at situationen i selskabet var mere alvorlig end først antaget.

Fakta
Engrosvirksomheden Fipo Group udvikler og sælger primært tekstiler til store varehuse og tøjkæder. Virksomheden blev grundlagt i 1998 af Erik Filsø Pedersen og Jesper Poulsen. I 2012 forlod Jesper Poulsen virksomheden.

Vigende omsætning og indtjening

Egenkapitalen viste et minus på 26 millioner kroner i seneste regnskab, alligevel var beskeden fra direktøren i juni, at banken fortsat bakkede op, selvom virksomheden havde udfordringer med indtjeningen. Nu har skifteretten indsat Christian Jul Madsen fra advokatfirmaet Kromann Reumert som kurator til at redde trådene ud efter konkursen.

- Årsagen til konkursen skal vi til at finde ud af og derefter udarbejde en redegørelse, som skifteretten senest skal have om tre måneder. Men umiddelbart så er det vigende omsætning og vigende indtjening, der gør, at virksomheden går konkurs, siger Christian Jul Madsen.

Virksomheden blev stiftet i 1998 af Erik Filsø Pedersen og Jesper Poulsen, og i mange år var virksomheden kendetegnet af vækst og overskud. I starten af 2011 blev Fipo Group kåret til Årets Virksomhed i Kolding af Foreninngen Business Kolding. I 2012 forlod Jesper Poulsen virksomheden, og siden har Erik Filsø Pedersen været hovedaktionær. I starten af 2017 forlod Erik Filsø Pedersen både direktørstolen og bestyrelsen, og opgaven med at vende skuden blev lagt i hænderne på administrerende direktør Morten Melbye.

Driften bliver opretholdt

Frem til begyndelsen af 2017 var der cirka 110 mand på hovedkontoret i Kolding, men i forbindelse med redningsaktionen er der skåret kraftigt i medarbejderstaben. Udover de 60 medarbejdere, der er tilknyttet hovedkvarteret på Esbjergvej, er der cirka 40 medarbejdere i de udenlandske selskaber. Lige nu bliver dele af driften opretholdt, så kurator kan få mest muligt for værdierne i konkursboet.

- Vi har en salgsproces i gang, og der er allerede interesserede inde og kigge på virksomheden. Det er meget positivt. Så vi opretholder driften i et vist omfang, hvor vi servicerer kunder og leverandører i et vist omfang, så vi holder værdierne så intakte som muligt. Vi håber at finde en løsning, hvor køber overtager en del af de ansatte, siger Christian Jul Madsen, der håber at have en afklaring i løbet af ugen i forhold til at sælge dele af virksomheden videre.

Administrerende direktør Morten Melbye ønsker ikke at kommentere situationen, men henviser formand Allan Bengtsen, der dog ikke er så meddelsom på nuværende tidspunkt, men henviser til kurator.

- Vi er lige nu i en fase, hvor vi gerne vil afsætte virksomheden, og i respekt for de medarbejdere, der er i virksomheden, der vil jeg gerne henvise til kurator. Jeg vil gerne udtale mig senere, siger Allan Bengtsen.

Tekstilvirksomhed med 60 mand har knækket nakken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce