Skolechef fyret: Politikere trætte af ikke at blive orienteret af ham

Det blev ikke til nogen lang karriere som skolechef i Kolding Kommune for Lars Svenson. Fredag besluttede et enigt økonomiudvalg at indlede en afskedigelsessag mod skolechefen, der er ansat som tjenestemand. Arkivfoto: Søren Gylling

Skolechef fyret: Politikere trætte af ikke at blive orienteret af ham

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kolding Kommunes skolechef Lars Svenson er fortid i Kolding. Et enigt økonomiudvalg har besluttet at indlede en afskedigelsessag mod skolechefen. Fyringen kommer efter den nylige afskedigelse af direktøren for skoleområdet, Helle Thiele.

Kolding: Efter nogle uger, hvor kritikken er haglet ned over Kolding Kommunes skolechef, Lars Svenson, er han nu fortid i Kolding.

Et enigt økonomiudvalg har besluttet af indlede en afskedigelsessag mod Lars Svenson, der kom til Kolding som skolechef i februar 2017.

Fyringen kommer kun kort tid efter, at skolechefens overordnede, børne- og uddannelsesdirektør Helle Thiele, også røg ud af vagten - efter at der blandt andet var afsløret et millionstort overforbrug på centrale konti på skoleområdet.

Samtidig kom det frem, at skoleområdets øverste ledelse havde sat en stribe nye, dyre initiativer i gang uden at spørge politikerne i børne- og uddannelsesudvalget. Senere gav det også anledning til kritik fra flere politikere, at Lars Svenson - umiddelbart efter at politikerne havde vedtaget store besparelser som følge af overforbruget - bevilgede ekstra hjælp for millioner af kroner til 44 specialelever.

Lars Svenson
Før han kom til Kolding Kommune som skolechef, var Lars Svenson skolechef i Aabenraa Kommune.Han blev ansat i Kolding 1. februar 2017.

Hans månedsløn var cirka 70.000 kroner. Det viser en aktindsigt i hans ansættelseskontrakt.

Politikere ikke informeret

Den 46-årige Lars Svenson er ansat som tjenestemand, og derfor gælder der særlige regler i forbindelse med hans afskedigelse. Blandt andet er der nu en tre ugers høringsperiode, hvor man fra kommunens side vil forsøge at lave en aftale med skolechefen. Lykkes det ikke, vil man tage skridt til en afskedigelse, oplyser borgmester Jørn Pedersen (V).

Han fortæller, at der ikke længere var tillid til skolechefen, men han ønsker ikke at uddybe dette nærmere.

- Det er indlysende for enhver, der har fulgt sagen, hvorfor der ikke er tillid, siger han.

Han vil dog godt pege på, hvad der efter hans mening har været de helt store problemer i ledelsen af skoleområdet.

- Man har sprunget det politiske led over. Man kan sige, at man har glemt sin bestyrelse og har ikke medinddraget den i processen. Desuden har der været beslutninger, der har været politisk vedtaget, som ikke er blevet udført, siger Jørn Pedersen.

Krav som tjenestemand

Samme melding kommer fra næstformanden for børne- og uddannelsesudvalget og gruppeformand for S, Poul Erik Jensen og Benny Dall (EL), der gennem sagen har været særdeles kritiske overfor ledelsen i børne- og uddannelsesforvaltningen.

- Afskedigelsessagen er en konsekvens af det, der har stået i JydskeVestkysten. Der er for mange ting, der er gået galt - især at man er gået udenom det politiske led. Det gælder også i sager af en betragtelig størrelse, hvor politikerne i det mindste skulle have været informeret, siger Poul Erik Jensen.

- Vi politikere har ikke følt os informeret og klædt på af ledelsen, tilføjer Benny Dall.

Som tjenestemand har Lars Svenson krav på hvert eneste år at få udbetalt det beløb, han har opsparet i tjenestemandspension fra nu, og indtil han fylder 65 år. Hvor stort dette beløb er, kan Jørn Pedersen ikke oplyse på nuværende tidspunkt, da der endnu ikke foreligger en fratrædelsesaftale.

Han oplyser dog, at kommunen er genforsikret, så kommunen kun hænger på regningen for cirka halvdelen af dette beløb.

Skolechef fyret: Politikere trætte af ikke at blive orienteret af ham

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce