Familiefar fik hidtil hårdeste dom i Tøndersagen


Familiefar fik hidtil hårdeste dom i Tøndersagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En enig domsmandsret i Tønder idømte tirsdag en 38-årig srilankansk mand tre år og tre måneder bag tremmer i sagen om systematisk sexmisbrug af en lille pige.

To gange sidste sommer havde han samleje med den dengang 11-årige hovedperson i Tøndersagen. Og selv om han vidste, at det var helt forkert, hvad han havde gjort, så vendte han tilbage få uger efter. Og denne gang tog han to kammerater med, som også forgreb sig på den lille pige.

Det var en enig domsmandsret i Tønder ikke et øjeblik i tvivl om, da den tirsdag lod hammeren falde og idømte den 38-årige familiefar Natkugathas Sithamparanathan den hidtil strengeste straf i Danmarkshistoriens mest omfattende sag om sexmisbrug af et barn.

Ud over en fængselsstraf på tre år og tre måneder og et erstatningskrav på 80.000 kroner, blev familiefaren, der har srilankanske rødder, udvist af Danmark for altid.

Han modtog de to første dele af dommen, men ankede udvisningen til frifindelse med henvisning til sin kone og tre børn, der alle er danske statsborgere. Anklager og politimester Jan Stick tog sig betænkningstid med hensyn til at prøve at få skærpet straffen i landsretten.

Retten så det blandt andet som en skærpende omstændighed, at familiefaren vendte tilbage. Men først og fremmest blev der lagt vægt på, at han var forbindelsesleddet mellem de to nu dømte landsmænd og pigens far.

- Her er der tale om topmålet af medvirken. At han fortalte de to andre mænd om pigen var helt afgørende for, at de også begik overgreb mod hende, sagde anklageren i sin procedure.

En anden skærpende omstændighed var, at han valgte at vende tilbage, selv om pigen havde oplyst ham om sin alt for unge alder efter det første overgreb.

Under mandagens indledende retsmøde lagde familiefaren ud med at erklære sig uskyldig. Men herefter erkendte han med bøjet nakke de fleste af punkterne i anklageskriftet i takt med, at anklageren konfronterede ham med dem.

Via sin tolk fortalte han grædende, at han godt vidste, at det var helt forkert, det han havde gjort. Og langsomt men sikkert stod det lysende klart i den steghede retssal, at der var hold i anklageskriftet.

Manden, der selv er far til en søn på et halvt år og to døtre på fem og seks, ankom første gang til pigens hjem sammen med en nu varetægtsfængslet landsmand, der havde anbefalet hendes tjenester. Politiet betragter denne mand som en central figur i sagen. Han er sigtet for flere tilfælde af misbrug af den lille pige og også mistænkt for at være kontakten mellem en lang række mænd fra det sønderjyske indvandrermiljø og pigens far.

Få uger senere var det familiefaren selv, der mødte op i rollen som forbindelsesled.

Han er den niende dømte i sagen, og seks personer er sigtet og varetægtsfængslet, mens de venter på at anklagemyndigheden rejser tiltale. Herunder begge pigens forældre.

Politimester og anklager Jan Stick håber at kunne rejse flere tiltaler hen over sommeren. Men politiet i den sønderjyske by er for tiden presset af såvel ferietid som adskillige sygemeldinger og ikke mindst et bjerg af forskelligartede arrestantsager, forklarer politimesteren, der heller ikke kan udelukke flere anholdelser i sagen.

/ritzau/

Familiefar fik hidtil hårdeste dom i Tøndersagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce