Den syvende af slagsen: Naturpark Lillebælt godkendt som naturpark

Naturpark Lillebælt er nu Danmarks største naturpark. Området er på cirka 370 kvadratkilometer og består af 54 procent beskyttet natur. Foto: Middelfart Kommune

Den syvende af slagsen: Naturpark Lillebælt godkendt som naturpark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Friluftsrådets bestyrelse har godkendt Naturpark Lillebælts ansøgning om at blive naturpark. Med godkendelsen følger 1,1 millioner kroner.

Trekantområdet: Med en blåstempling fra Friluftsrådet kan Naturpark Lillebælt nu kalde sig Danmarks største naturpark. Samtidig vil Friluftsrådet støtte naturparken med 1,1 millioner kroner til at lave støttepunkter for friluftsliv og naturformidling.

Bag naturparken står Middelfart, Fredericia og Kolding Kommuner, der startede med at arbejde med naturparken for fire år siden.

Borgmestrene i de tre kommuner er begejstrede for anerkendelsen fra Friluftsrådet.

- Tænk, at vi har fået en naturpark lige udenfor døren. Når man ser ud på Lillebælt til dagligt, tænker man ikke altid over, hvor unikt det er. Her har vi nu en marin naturpark med det strømmende bælt som kerne omkranset af smukke kystnære landskaber. Her findes en af verdens tætteste bestande af hvaler - de små marsvin. Naturparken skal arbejde for, at vi sammen på tværs af kommunegrænser skaber et hav af oplevelser, som giver os lyst til at passe på og forbedre Lillebælt, siger borgmester i Fredericia Kommune, Jacob Bjerregaard (S).

I Middelfart Kommune er borgmester Johannes Lundsfryd (S) lykkelig over Friluftsrådets beslutning om også at yde tilskud til nogle konkrete projekter.

- Vi har nu fået tilskud på 1,1 millioner kroner til etablering af støttepunkter for friluftsliv og naturformidling ved Solkær Enge, Røjle Klint og Kanalbyen i Fredericia. Formålet er at formidle den lokale natur samt at få flere børn og voksne til at være aktive i det fri. Formidlingen har særligt fokus på marsvin og det øvrige marine liv. Pengene går til faciliteter, formidling, undervandskamera og grej. Det er netop et af formålene ved naturpark-samarbejdet at gå sammen om fælles projekter - og få midler hjem til det, siger Johannes Lundsfryd.

Friluftrådet roser det brede samarbejde om naturparken.

- Vi er glade for at optage endnu en naturpark i Danske Naturparker, især når det sker med et så stærkt samarbejde på tværs af kommunegrænserne om at åbne naturen for borgerne og skabe naturoplevelser i Lillebælt, der jo rummer helt særlige oplevelser. Friluftsrådet ønsker de tre kommuner et stort tillykke med udmærkelsen og held og lykke med udviklingen af naturparken fremover, siger Flemming Larsen, der er formand for Danske Naturparkers Nationalkomité.

Her kan du se det store område, som Naturpark Lillebælt dækker over.
Her kan du se det store område, som Naturpark Lillebælt dækker over.

Fejres i det nye år

Selvom naturparken nu er kommet på listen af i alt syv naturparker i Danmark, fortsætter arbejdet med parken i de kommende år. Der er i alt formuleret 42 forskellige projekter, som kommunerne skal arbejde videre med i perioden fra 2018 til 2022.

Borgerne i Middelfart, Fredericia og Kolding kan dog snart få en forsmag på, hvad naturparken egentligt rummer, når de tre kommuner fejrer udnævnelsen til officiel naturpark den 23. januar fra klokken 9 til 12.

Fejringen vil ske på samme tid i hver af de tre kommuner. Alle er velkomne, og der skal hygges med levende ild og smagsprøver fra Lillebælt.

Den syvende af slagsen: Naturpark Lillebælt godkendt som naturpark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce