Kofod: Sædelighedsforbrydere skal kemisk kastreres

Thor Bjørn Nielsen alias Bjørn Nedergaard Nielsen her iført sort baret er nu to gange idømt forvaring for adskillige seksuelle overgreb mod unge piger. Arkivfoto: Jacob Schultz

Kofod: Sædelighedsforbrydere skal kemisk kastreres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Retsordfører Peter Kofod (DF) vil forbyde hårdkogte kriminelle at ændre navn. Pædofile skal også kunne dømmes til kastration.

Sagen om den flere gange pædofilidømte serievoldtægtsmand Thor Bjørn Nielsen, som har skiftet navn og begået nye overgreb efter sin løsladelse, får nu retspolitiske konsekvenser.

- Den slags mennesker skal underkastes medicinsk behandling som medicinsk kastration, så man simpelthen tager lysten fra dem, så de forhindres i at skade nye ofre, siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod.

Thor Bjørn Nielsen blev i fredags idømt forvaring. Han havde indtil 2017 afsonet en fængselsdom på seks år for pædofili og voldtægt.

- Jeg så gerne, at overfor folk, som er dømt for pædofili - de værste forbrydelser man overhovedet kan begå - at man bruger det her redskab i nogen sager.

I dag kan seksualforbrydere blive medicinsk kastreret, men det er frivilligt. I øjeblikket er der en undersøgelse i gang på området.

- Man er ved at forske i det, for vi skal vide, hvad effekterne helt præcist er. Men jeg så gerne, at det er noget, man kan dømmes til. Derfor har vi fået lagt ind i aftalen om Kriminalforsorgen, at der er sat penge sat af til at blive kogere på det her emne.

Peter Kofod håber på, at problematikken kan nå at blive taget op i forligskredsen inden folketingsvalget.

Der er jo en gruppe, som er fuldstændig hårdkogt og som ikke vil opsøge behandling. Og der skal svaret bare være; enten indespærring eller de må medicinsk kastreres efter endt afsoning.
Peter Kofod
Sagen kort
31-årige Thor Bjørn Nielsen blev i fredags idømt den tidsubestemte forvaringsstraf. Han blev dømt for voldtægt af en 23-årig kvinde og blufærdighedskrænkelse overfor en 14-årig pige, mens han boede i Aulum ved Herning.Han hed tidligere Bjørn Nedergaard Nielsen og boede i Haderslev. Fra 2011 til 2013 blev han fem gange dømt for adskillige lignende overgreb mod piger helt ned til 12 år. To af dommene var landsretsdomme. Den sidste underkendte en forvaringsdom fra byretten, så han i stedet fik seks års fængsel.

Både i mentalerklæringen og fra Retslægerådet lød anbefalingen til Retten i Herning, at Thor Bjørn Nielsen er så farlig for børn, at han burde idømmes forvaring. Nogenlunde samme anbefaling fik og fulgte Retten i Sønderborg allerede i 2012.

Forbyd navneskift

Et andet forslag vil han fremlægge allerede nu.

- Jeg er simpelthen træt af dømte, der har fået strenge straffe for i dansk sammenhæng meget, meget grov kriminalitet, som det her jo er, at de bare kan skifte navn. For offentlighedens skyld skal det ikke være sådan, at man kan gå gennem nettet, ved bare at kalde sig noget andet. Jeg har tænkt mig at forslå det til justitsministeren i denne uge, så må vi se, hvad han siger til det.

Der er eksempler på, at hårdkogte kriminelle har skiftet navn flere gange.

- Navneskift er for lovlydige borgere, som opfører sig pænt, og som bliver gift eller navngiver børn og den slags. Det skal ikke være noget, som grove kriminelle kan benytte sig af, siger Peter Kofod.

Kofod: Sædelighedsforbrydere skal kemisk kastreres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce