Ups: 2000 kommunale breve endte i forkerte e-bokse

Kludder i nogle kolonner har betydet, at Esbjerg Kommune har sendt breve stilet til de forkerte ud i et par tusinde e-bokse. Arkivfoto.

Ups: 2000 kommunale breve endte i forkerte e-bokse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esbjerg Kommune har udsendt små 2.000 spørgeskemaer som led i en bosætnings-analyse, men brevene i borgernes e-bokse var stilet til andre end modtagerne. Fejlen ligger hos Epinion, forklarer Esbjerg Kommunes kommunikationschef.

Esbjerg Kommune: Der er begået et kæmpe ups på Esbjerg Kommune i forbindelse med udsendelsen af et spørgeskema, der skal klarlægge, hvordan Danmarks Energimetropol på bedste vis kan gøre sig lækker og få nye tilflyttere.

Små 2.000 borgere i Esbjerg samt nabokommuner har i deres e-boks fået en henvendelse fra kommunen med anmodning om at deltage i en spørgeskema-undersøgelse til brug for en bosætnings-analyse. Problemet er, at Anders Andersen på Præstegade har fået et brev stilet til Henrik Henriksen på Jernbanegade og så fremdeles, hvilket har gjort nogle borgere utrygge i forhold til kommunens håndtering af private oplysninger, og hele sagen har givet Esbjerg Kommunes kommunikationschef, Thomas Reil, en kraftig hovedpine.

- Fejlen er opstået ved, at vi gennem det analysebureau, vi har hyret til at forestå opgaven, har fået udleveret en fil med navne, hvor kolonnerne har forskubbet sig, og derved har vi i vores system genereret udsendelsen til forkerte e-bokse. Nu sender vi en forklaring og en beklagelse ud til alle, der har fået forkerte breve, og fremadrettet vil materiale fra eksterne partnere blive tjekket efter - det er den læring, vi har trukket ud af det, siger kommunikationschefen.

Der optræder ikke personnumre i henvendelsen - personoplysningerne begrænser sig til navne og adresser. Imidlertid er der i bunken med de små 2.000 modtagere også 83 personer, der har hemmelig adresse, heraf 31, der stadig bor samme sted.

- Det fremgår selvfølgelig ingen steder, at der i nogle tilfælde er tale om hemmelige adresser, men det ændrer ikke ved, at det er en dybt beklagelig fejl, siger Thomas Reil

Analyse
I sommeren 2014 foretog analysebureauet Epinion for Esbjerg Kommune første gang en bosætningsanalyse med konkrete indsatsområder. Den viste, at Esbjerg mangler storbykvalitet - den vestjyske hovedstads bykerne kunne på ingen måde måle sig med Århus eller København, viste besvarelserne, der skulle bruges til at hjælpe politikerne med at knække koden til et øget befolknings- og skattegrundlag.Til stor frustration for politikerne i byrådet var der nemlig nok skabt tusindvis af job i Esbjerg, men det har hidtil ikke kunnet aflæses på tilflytningen.

Nu skal en ny, opdateret bosætningsanalyse bruges i den videre jagt på skatteborgere.

Hjælp alligevel

Alt i alt er det meningen, at der skal sendes spørgeskemaer til 11.000 danske og 4.000 engelsksprogede borgere for at få klarlagt, hvilket målgrupper, kommunen skal satse på i forhold til bosætning, når kommunens Vision 2025 skal formuleres. Tirsdag blev processen sat i gang, men den blev altså omgående stoppet, da kommunen fik henvendelser fra borgere om, at de havde fået breve i e-boksen stilet til andre personer.

- Der skal ikke herske tvivl om, at vi ser meget alvorligt på sådan en fejl. Nu håber vi, at de mennesker, der allerede har modtaget henvendelsen med et forkert brevhoved, alligevel vil hjælpe os med spørgeskemaet, når vi genudsender. Til de rigtige næste gang, vel at mærke, siger Thomas Reil.

Ups: 2000 kommunale breve endte i forkerte e-bokse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce