Street Food Esbjerg er klar med de første fem madboder

Siden åbningen i august har Aarhus Street Food (billedet) vadet i succes. Nu er håbet, at man kan gentage den succes i Esbjerg. Arkivfoto: Axel Schütt

Street Food Esbjerg er klar med de første fem madboder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byggetilladelsen lader vente på sig, men Street Food Esbjerg er nu klar med de første fem madboder. Madmarkedet forventes at kunne åbne til påske.

Esbjerg: Vietnamesiske forårsruller, prisvindende bøfsandwiches, venezuelanske majsbrød, sprøde salater og friskbagte franske crepes. Med fire måneder til den planlagte åbning har Street Food Esbjerg nu underskrevet kontrakt med fem forskellige gadekøkkener fra alle verdenshjørner.

Det nye madmarked kommer til at rumme i alt 15 madboder, hvoraf de 12 indeholder køkkener. De sidste tre stande indrettes som barområder med servering af kaffe og cocktails.

Boderne drives af små selvstændige erhvervsdrivende, som lejer sig ind, og interessen for projektet er stor.

- Vi har modtaget over 60 henvendelser fra forskellige kokke og madentreprenører, så der er rift om det, siger iværksætter Søren Gaj Nielsen, der er manden bag projektet.

Han håber at gøre Street Food Esbjerg til et mangfoldigt sted for både kunder og køkkener. Derfor er der også mange af de interesserede, der bliver afvist.

- Der skal være noget for enhver smag og vi skal hele verden rundt. Det duer ikke, at vi har for eksempel fire thaikøkkener, fastslår han.

Street Food Esbjerg
Street Food Esbjerg får åbent alle ugens dage og weekender fra cirka 11.30-21.00. Stedet er godkendt til 650 mennesker og får både siddepladser i salen, i foyeren, ude foran i Kongensgade og i en gårdhave.Street Food Esbjerg A/S lejer den 1.600 kvadratmeter store bygning af Ejendomsaktieselskabet Bangs Gård på en foreløbig fem-årig kontrakt. I første omgang iværksættes en ombygning og renovering af den gamle biograf- og teatersal til omkring seks millioner kroner, inden man forventer at åbne i foråret.

Investorerne i Street Food Esbjerg A/S er Søren Gaj Nielsen, Jacob og Gert Poulsen, Haahr & Co., Michael Sørensen, Frøkjær Papir & Vin, Jan Toustrup, Konsulentfirmaet JanToustrup, Stefan Nielsen, Thuesen, Bødker & Jæger, Martin Büchert, Arkitektfirmaet Rudolf Lolk, Søren Toft Mathiasen, CS Eletric (formand).

Internationalt menukort

Det første af de fem gadekøkkener, der har fået en plads i det nye madmekka, er Crepes Hytten. Her vil man kunne købe tynde, friskbagte franske pandekager med fyld fra både det salte og søde køkken.

Hos Corn House fra Venezuela er majs grundstenen, når der tilberedes sprøde venezuelanske brød ved navn Arepas. Brødene fyldes med forskelligt kød og grønt og serveres med salsa.

I boden hos The Streets of Saigon vil der blive serveret friske forårsruller og rispandekager og hos Pagoden, der er kendt fra Ølgod, kan man spise sig mæt i burgere og bøfsandwiches. Er man mere til de lette anretninger, kan man hos Street Salads blande sin egen salat.

Forsinket før start

De første forberedelser til den store ombygning af den gamle biograf- og teatersal er så småt begyndt, men håndværkerne kan ikke komme i gang, før byggetilladelsen er på plads.

- Vi er begyndt at rydde stole ud og gøre klar, men tilladelsen er blevet forsinket, fordi vi manglede en brandteknisk gennemgang, forklarer Søren Gaj Nielsen.

Planen er, at madmekkaet skal bygges i fire niveauer. Nogle af køkkenerne skal ligge på den gamle scene, mens andre placeres enten på gulvet ellers i sænkede niveauer. Street Food Esbjerg bygger rammerne, men de enkelte madboder kommer selv til at stå for indretningen.

Trods forsinkelsen håber iværksætteren fortsat, at man kan blive klar til at åbne i starten af april.

- Så snart formalia er på plads, står håndværkerne klar, så vi kan komme i gang med arbejdet, siger Søren Gaj Nielsen.

Til den tid har han desuden fået selskab af Jannie Schau Kristensen, der pr. 1. februar tiltræder som driftschef. Hun kommer fra en stilling som restaurantchef på Hotel Britannia.

Street Food Esbjerg er klar med de første fem madboder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce