Stenkast mod politiet giver udvisning

En 22-årig mand med irakisk baggrund er blevet dømt i en sag om stenkast mod politiet. Det koster ham nu en udvisning af Danmark. Arkivfoto: JV

Stenkast mod politiet giver udvisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 22-årig mand med irakisk baggrund er blevet dømt til udvisning af Danmark med indrejseforbud i seks år. Han er dømt for to stenkast mod en patruljevogn på Stengårdsvej i Esbjerg.

Esbjerg: To stenkast mod patruljevogne fra Syd- og Sønderjyllands Politi koster nu en 22-årig mand med irakisk baggrund en udvisning fra Danmark.

Han var mandag sammen med to andre mænd på 22 år på anklagebænken ved retten i Esbjerg i forbindelse med en sag om stenkast mod politiet på Stengårdsvej om aftenen den 28. juni 2016.

Her var en større menneskemængde forsamlet, og en patruljevogn blev mål for minimum tre stenkast, og en af stenene ramte vognen på den ene dør.

De tre mænd var tiltalt for både trussel om vold mod tjenestemand og for at have forvoldt fare for andre personers liv eller førlighed ved deres stenkast.

Alle tre nægtede pure at have kastet med sten, men domsmandsretten med dommer Ole Petersen i spidsen valgte på baggrund af vidneforklaringer og fotos at dømme de tre mænd i overensstemmelse med anklageskriftet.

- De tre måtte have indset, at der var risiko for at ramme bilens rude og dermed skade betjentene i bilen, og den risiko accepterede de ved deres handling. Der var tale om målrettede og systematiske stenkast med det formål at ramme bilen, lød det i dommens præmis, som Ole Petersen læste op.

Vi finder det væsentligt, at politifolk skal have adgang til at passe deres arbejde og kunne patruljere uhindret i området.
Dommer Ole Petersen
Dommene
De 3 mænd på 22 år blev idømt henholdsvis 50 dage, 4 måneder og 5 måneders ubetinget fængsel for stenkast mod politiet.Den ene mand blev idømt udvisning af Danmark med indrejseforbud i 6 år efter endt udstået straf.

Alle tre er for tiden arrestanter i andre sager.

Alle tre ankede deres domme til landsretten.

Overrasket forsvarer

Det føg med mindre pæne gloser, da dommen blev læst op, og da det for alvor gik op for de tiltalte og deres fremmødte venner og familie, at det betyder udvisning for den 22-årige mand med irakisk baggrund.

Hans forsvarer Jørn Brandenhoff Schmidt var chokeret over dommen.

- Jeg må sige, at jeg er meget overrasket. Jeg mener ikke, at handlingen her falder under de paragraffer, der er dømt for. Men når retten nu en gang mener det, kan man udvise. Min klient er ung, han har sin familie her i Danmark, han er ikke massivt forstraffet for lignende personfarlig kriminalitet, og han har kun fået en advarsel, det man tidligere kaldte en betinget udvisning. Jeg er med på, at vejen ud af Danmark er blevet kortere, men det her en voldsom stramning. Vi har virkelig noget at arbejde med i landsretten, sagde Jørn Brandenhoff Schmidt, der ankede dommen på stedet.

Stenkast mod politiet giver udvisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce