Speedwaysporten i Esbjerg overlever

Esbjerg Motorsport, her repæsenteret ved topkøreren Niels-Kristian Iversen, ser ud til at være reddet fra konkurs, efter at velvilllige sponsorer er trådt til. Arkivfoto. René Lind Gammelmark

Speedwaysporten i Esbjerg overlever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter en meget turbulent tid er de mørke skyer nu drevet over. EMS forhandler med en ny direktør, kørerne har fået de penge, som klubben skyldte dem, og klubben har også fået en afdragsordning med SKAT.

Esbjerg: Når Esbjerg Motorsport fredag den 2.februar holder sponsormøde i kantinen hos Granly Steel i Nyhavnsgade, er der godt nyt til de speedwayinteresserede. Gennem hele efteråret har der hængt mørke skyer over EMS, men på sponsormødet vil Granlys økonomidirektør, Kim A. Junk, fortælle, at speedwaysporten i Esbjerg kan overleve på trods af, at situationen har været meget alvorlig med udsigt til skifteret og konkurs.

I efteråret meddelte direktøren for EMS Elite Erik Falk Svendsen sin afgang, hvilket i korte træk medførte et problematisk økonomisk overblik, men nu er alle tråde redet ud, således at klubben kan fortsætte.

EMS har sammen med Granly gennem flere måneder arbejdet hårdt for, at speedwaysporten kan fortsætte på topplan i Esbjerg, men tøver ikke med at sige, at regnskabet var en "mødding" og en rodebutik.

Hverken Granly eller EMS ønsker at oplyse, hvor mange penge EMS skyldte kørerne, men JydskeVestkysten har tidligere skrevet, at det drejer sig om cirka 200.000 kroner, som altså nu er bragt ud af verden. Granly ønsker heller ikke at oplyse, hvor mange sponsorpenge virksomheden har brugt på at få speedwayklubben på ret køl.

Fredagens sponsormøde
Sponsormøder hos Granly Steel begynder klokken 14.00, og Granly er vært ved en portion suppe og lidt drikkevarer. EMS håber på stor opbakning.

DM-finalen er reddet

- For at få tingene til at gå op i en højere enhed var der fire hovedpunkter, som der skulle styr på, fortæller Kim A. Junk og Kjeld Vogt. For det første skulle vi have en aftale med Erik Falk Svendsen, så der ikke længere er krav fra den ene eller anden side, idet samarbejdet er ophørt i god ånd. Denne aftale foreligger nu, således at klubben ligger i forhandlinger med en ny direktør, som forhåbentlig tiltræder i løbet af marts. Andet punkt var, at klubben skyldte kørerne penge, men også dette forhold er nu bragt i orden. Kørerne har fået deres tilgodehavende, hvilket betyder, at klubben har licens til at køre løb og dermed er også DM-finalen i år på Granly Speedway Arena reddet.

De to sidste hovedpunkter var flere sponsorkroner, hvor også Centex ved Lars Thulin hjulpet pænt til. samt en afdragsordning med SKAT, og dette er også lykkedes, fortæller Kjeld Vogt og Kim A. Junk.

På sponsormødet vil Granly Gruppens direktør, Kjeld Vogt, fortælle lidt om den turbulente tid, klubben har været igennem, men han glæder sig samtidig over, at EMS er reddet, at klubben har fin opbakning fra sponsorer, og at den har en masse dygtige og frivillige hjælpere. Kjeld Vogt fremhæver også, at EMS har fået en god hjælp fra Esbjerg Kommune i bestræbelserne på at få opgraduere anlægget ved Korskroen, hvor sæderne fra ishockeyhallen nu snart skal anvendes på Granly Speedway Arena.

På mødet vil holdleder Ib Pedersen præsentere kørerne i den nye sæson, mens formanden for EMS, Mads Kølbæk, fortæller om de sportslige ambitioner for 2018.

- Både Granly og Centex ved Lars Thulin har ydet en uvurderlig hjælp i den svære situation klubben har været i. Uden deres støtte havde det set svært ud, siger formanden for EMS, Mads Kølbæk.

Speedwaysporten i Esbjerg overlever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce