Positiv udvikling: Færre hjemløse i Esbjerg

Der er færre hjemløse i Esbjerg, men på landsplan lever stadig omkring 6400 på gaden eller sover hos venner. Foto: Kim Haugaard

Positiv udvikling: Færre hjemløse i Esbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esbjerg: Der er færre hjemløse i Esbjerg. Det viser den såkaldte hjemløsetælling, der netop er offentliggjort.

Antallet af hjemløse i Esbjerg er faldet fra 182 til 169. Der er altså 13 færre hjemløse i 2019 i forhold til i 2017, hvor tællingen blev gennemført sidst.

- Det er positivt, fastslog Else Zippor, social- og tilbudschef ifølge referatet på det seneste Social- og Arbejdsmarkedsudvalgsmøde.

Den landsdækkende kortlægning af hjemløshed blev gennemført i februar 2019. Den viser, at lidt flere end 6.400 borgere lever som hjemløse. Dermed er omfanget af hjemløsheden på landsplan stort set uændret i forhold til den forrige kortlægning i 2017.

Der er dog i år målt et fald i antallet af hjemløse unge, mens der omvendt ses en stigning blandt de midaldrende og ældre.

Socialt frikort

Else Zippor orienterede også om arbejdet med udrulningen af det sociale frikort. Det er et landsdækkende forsøg indtil 2020. Der er 14 Esbjerg-borgere, som har fået bevilget frikortet, hvor borgere kan arbejde uden fradrag i deres sociale ydelser og tjene op til 20.000 kr. Fire borgere er i gang i øjeblikket.

En ny metode i misbrugsbehandlingen kaldes "Move". Det er en ny og anderledes måde, hvor borgerne i et misbrug får motiverende samtaler, sms-beskeder og gavekort når de overholder samtaler, forklarede Else Zippor til udvalgets medlemmer.

Endelig orienterede hun om et initiativ til at bekæmpe ensomhed. Kommunens socialforvaltning har indgået et samarbejde med IT firmaet Connec, hvor man kan matche frivillige venner og brugere til at samtale om hverdagsemner, man selv kan vælge.

Positiv udvikling: Færre hjemløse i Esbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce