Politikere viste vilje til tvangsopkøb

Udvalgsformanden for Plan & Miljøudvalget, Karen Sandrini (S). Arkivfoto: Martin Ravn.

Politikere viste vilje til tvangsopkøb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esbjerg Byråd gav mandag aften i to forskellige sager tilsagn om, at kommunen er sindet af ekspropriere, hvis der ikke kan opnås frivillige aftaler med lodsejere.

Esbjerg Kommune: Myndighederne har magt til at ekspropriere jord fra private, hvis ejerne ikke vil være med ad frivillighedens vej, og formålet vel at mærke ellers er vigtigt nok for samfundet.

Formanden for Plan & Miljøudvalget, Karen Sandrini (S), forelagde mandag aften for Esbjerg Byråd to forskellige sager, hvor der er brug for at få et tilsagn fra byrådet om, at kommunen er sindet at skride til ekspropriation, hvis der ikke kan indgås frivillige aftaler.

Den ene sag drejer sig om en gasdistributionsledning mellem Linko Gas og Ribe Nord, den anden om jord til etablering af et regnvandsbassin ved Høe Bæk i Bramming, oplyste udvalgsformanden på byrådsmødet.

Gas og regn

Baggrunden for udvidelsen af gasledningsnettet er, at Linko Gas i Vejen Kommune har fået tilladelse til at udvide produktionen af naturgas, hvilket betyder, at Dansk Gas Distribution skal aftage en større mængde gas. Det kræver en udvidelse af nettet, og Dansk Gas Distribution (DGD) ønsker, at gassen sendes fra Linko Gas til Ribe Nord. Konkret ønsker man at anlægge knap 12 km gasdistributionsledning, og i Ribe Nord er der allerede opført en kompressorstation i forbindelse med, at Ribe Biogas tilsvarende skal afsætte sin produktion til naturgasnettet.

Forslaget har været i fire ugers høring hos de 23 berørte lodsejere, men der er ikke kommet høringssvar tilbage, og DGD forventer, at der kan indgås frivillige aftaler. For alle tilfældes skyld ønskede man dog fra byrådet en såkaldt "vilje- og evneerklæring" - det vil sige tilsagn om, at kommunen vil ekspropriere, hvis projektet ikke kan blive til noget af frivillighedens vej.

Det samme gælder som nævnt i den anden sag om et regnvandsbassin til nedsivning og afledning af regnvand ved Høe Bæk. Det er Din Forsyning, der skal etablere det blandt andet med henblik på at få reduceret udledning af forurenende stoffer til bækken.

I begge sager blev byrådsmedlem Henning Ravn (V) og formanden for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (S), udpeget til de såkaldte åstedsforretninger i tilfælde af, at der bliver tale om ekspropriation.

Politikere viste vilje til tvangsopkøb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce