Morten Østergaards ghettosafari er nået til Stengårdsvej

Morten Østergaard tog sig en kort bordtenniskamp med nogle af drengene fra ungdomsklubben i bydelshuset Krydset. Foto: Martin Ravn

Morten Østergaards ghettosafari er nået til Stengårdsvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som en del af Morten Østergaards ghettorundtur gik turen onsdag forbi Stengårdsvej i Esbjerg. Et område, som han godt kunne se sig selv bo i.

Esbjerg: Gennem de sidste par måneder har Morten Østergaard været på rundtur i blandt andet Vollsmose i Odense, Gellerupparken i Aarhus og Mjølnerparken i København. Efter egne ord har han "rykket sit skrivebord fra Christiansborg ud i virkeligheden", og onsdag kom turen til Stengårdsvej i Esbjerg.

Dagen blev indledt med et besøg på Bakkeskolen, som har arbejdet hårdt på at tiltrække en bred skare af elever, inden turen gik videre til det nye bydelshus Krydset på Stengårdsvej.

Her fik Radikales formand blandt andet muligheden for at snakke med en somalisk kvinde, der er kommet ind på det danske arbejdsmarked, og nu hjælper administrationen på Stengårdsvej med at formidle kontakten til mange familier på i området.

Morten Østergaards ghettotur
Efter besøg i Vollsmose, Gellerupparken og Mjølnerparken er Morten Østergaard efter eget udsagn "blevet klogere". Han har skiftet holdning til bandepakken, som Radikale Venstre ellers stemte imod.Idéen med besøgene er at komme et spadestik dybere, end hvad man normalt plejer. Han vil snakke med områdets beboere for at blive klogere på problemerne med integrationen. Og på, hvordan man sammen kan komme dem til livs.

Onsdag og torsdag er Morten Østergaard på besøg på Stengårdsvej i Esbjerg.
Morten Østergaard besøger Stengårdsvej for at se og snakke med mennesker, som bor i ghettoer.Foto: Martin Ravn
Morten Østergaard besøger Stengårdsvej for at se og snakke med mennesker, som bor i ghettoer.Foto: Martin Ravn
Foto: Foto: Martin Ravn

Ingen områder er ens

Det er nemlig et af formålene med Morten Østergaards tur rundt til ghettoerne i Danmark. Han vil se problemerne og løsningerne med egne øjne.

- Der kommer nye erkendelser hver eneste gang. Ligesom vi ved, at vi ikke kan skære jyder og københavnere over en kam, kan vi heller ikke gøre det med ghettoerne. Ingen områder er ens. Derfor har jeg heller ingen planer om at stoppe med besøgene i disse områder, siger Morten Østergaard (R).

Efter dine ghettoforsøg, som du selv har udtalt, at du er blevet klogere af, kunne du så også se dig selv gøre det samme på andre områder? Skal du ud at bo på en bondegård eksempelvis?

- Det kunne jeg sagtens forestille mig. Hele idéen er at bryde med Christiansborg-boblen. På Christiansborg er vi alt for optagede af at dyrke uenigheder fremfor at løse problemer i det danske samfund, siger Morten Østergaard.

Ville du selv bo i et ghettoområde?

- Når jeg ser de planer, der er for områderne, synes jeg, at det ser ekstremt attraktivt ud. Jeg kunne sagtens se mig selv skifte rækkehuset på Amager ud med et kvarter som dette med den udvikling, der sker. Specielt de mange forskellige boligtyper, ser jeg som et stort skridt i den rigtige retning. Tiden er løbet fra den ensretning, som vi tit ser i de lidt ældre boligområder, fortæller Morten Østergaard.

Beboerforeningsformand Egon Hansen (tv.) viste rundt i en boligblok på Stengårdsvej, hvor han også selv bor.
Foto: Martin Ravn
Beboerforeningsformand Egon Hansen (tv.) viste rundt i en boligblok på Stengårdsvej, hvor han også selv bor. Foto: Martin Ravn
Foto: Foto: Martin Ravn

Ghettostemplet gør folk unødigt utrygge

Efter rundvisningen i Krydset gik turen videre rundt i kvarteret med blandt andet direktør for Ungdomsbo, Peter Sandager, og beboerforeningsformand Egon Hansen. Her fik Morten Østergaard blandt andet set det værelse i en opgang på Stengårdsvej, hvor han skulle overnatte onsdag til torsdag, mens han fik sig en snak om ghettostemplet med beboerforeningsformand Egon Hansen.

- Folk bliver utrygge af det her ghettostempel og kommer til mig og spørger, om det er trygt at bo her. Jeg kan jo kun sige "slap af". Vi forstår ikke, hvorfor det skal kaldes en ghetto, og hvorfor området skulle være så slemt, fortæller Egon Hansen og opfordrede Morten Østergaard til at politikerne kommunikerede med beboerne i områderne fremfor at stemple.

Efter blandt andet et besøg på Esbjerg Krisecenter slutter besøget på Stengårdsvej torsdag morgen, når Morten Østergaard skal være med til at starte dagen i Krydsets børnehave.

Morten Østergaards ghettosafari er nået til Stengårdsvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce