Flyselskab med rute til Esbjerg er gået konkurs: Lokalt selskab tager over

Arkivfoto: Ritzau Scanpix/Michaela Rehle.

Flyselskab med rute til Esbjerg er gået konkurs: Lokalt selskab tager over

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flyselskabet Flybmi havde fem ugentlige afgange til og fra Esbjerg Lufthavn. Alle afgange er aflyst. Det danske flyselskab DAT tager over.

Esbjerg: Det britiske flyselskab Flybmi, der i flere år har haft en rute mellem Esbjerg og oliebyen Aberdeen i Skotland, er gået konkurs. Det meddelte selskabet i en pressemeddelelse lørdag aften.

- Alle flyafgange er blevet aflyst med øjeblikkelig virkning både fra og til Storbritannien og inden for Europa, skriver selskabet i meddelelsen. Aflysningerne kommer som følge af en betalingsstandsning.

Flybmi opfordrer alle ramte passagerer til at ombooke deres afgange hos andre flyselskaber.

- Selskabet er ikke i stand til at arrangere eller ombooke nogle fly for dig, skriver Flybmi.

Flybmi havde fem afgange fra Esbjerg Lufthavn ugentligt, og flyene har typisk plads til 48 passagerer.

Det britiske flyselskab har 376 ansatte fordelt i Storbritannien, Tyskland, Sverige og Belgien.

- Det er med et tungt hjerte, at vi kommer med denne uundgåelige udmelding i dag, siger en talsperson i pressemeddelelsen.

- Flyselskabet har mødt store udfordringer, heriblandt nylige stigninger i brændsel.

Hvordan er flypassagerer stillet i tilfælde af konkurs?
Hvis konkursen sker, mens du er afsted:* Har du købt din flybillet direkte hos flyselskabet, er du dækket, hvis flyselskabet går konkurs under din rejse. Det eneste krav er, at billetterne er til flyvninger mellem en dansk og en udenlandsk lufthavn. Rejsegarantifonden dækker udgifterne til en ny billet på nær en selvrisiko på 1000 kroner.

* Har du købt en pakkerejse dækker Rejsegarantifonden ved konkurs. En pakkerejse skal bestå af mindst to af følgende: Transport, indkvartering eller eksempelvis billeje eller en koncertbillet. Selskabet skal være registreret hos Rejsegarantifonden.

* Hvis billetten er købt som del af en sammensat rejse, dækker Rejsegarantifonden i nogle tilfælde. Sammensatte rejser består af mindst to forskellige ydelser, som er købt i forlængelse af hinanden, men betalt hver for sig. Det kan eksempelvis være, at flybilletten er købt hos et selskab, som formidler dig videre til en hoteludbyder. Rejsegarantifonden dækker i dette tilfælde kun for den ydelse, som rejseudbyderen er ansvarlig for og har modtaget betaling for.

Hvis konkursen sker, inden du rejser:

* Hvis du har købt flybilletten direkte hos selskabet, skal du altid betale en selvrisiko på 1000 kroner, og Rejsegarantifondens formue er afgørende for, hvor meget du kan få i erstatning. Flybilletten skal være til flyvning mellem en dansk og en udenlandsk lufthavn.

* Har du købt en pakkerejse, er du dækket af Rejsegarantifonden. Hvis ikke du kan få en tilsvarende rejse, erstatter Rejsegarantifonden beløbet for rejsen.

* Hvis du har en sammensat rejse, kan du kun få dækket det løb, som du har betalt for den første ydelse i din rejse.

Betalingskort:

* Hvis billetten er betalt med eksempelvis Mastercard eller Maestro, kan banken søge erstatning på dine vegne, hvis flyselskabet går konkurs.

* Banken kan ikke hjælpe, hvis du har betalt med et almindeligt dankort. Men hvis du har betalt med visa-delen af dit VisaDankort, kan du forsøge at få banken til at søge erstatning.

Forsikring:

* En sidste mulighed er at tjekke din rejseforsikring. Det kan være, at den dækker, når flyselskaber går konkurs.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk.

DAT overtager

Det danske flyselskab Danish Air Transport (DAT), som har base ved ved Koldingegnens Lufthavn i Vamdrup, overtager ruten mellem Esbjerg og Aberdeen i Skotland. Det fortæller lufthavnschef i Esbjerg Lufthavn John Nielsen til Ritzau søndag.

Selskabet har i mange år fløjet på ruten mellem Esbjerg og Aberdeen, der er en vigtig rute til at forbinde trekantområdet omkring oliehandel.

- Vi synes, det er meget beklageligt. Vi har haft et godt samarbejde med Flybmi i snart 28 år.

- Til gengæld har vi allerede etableret et samarbejde med Danish Air Transport (DAT), som vil gå ind og overtage ruten hurtigst muligt, siger John Nielsen.

Ifølge lufthavnschefen vil der ikke være nogle fly på ruten mandag.

Flyselskab med rute til Esbjerg er gået konkurs: Lokalt selskab tager over

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce