Fanøs "Jimmy" risikerer at blive smidt ud af Danmark efter 25 år

Jimmy risikerer at få inddraget sin opholdstilladelse, da han er rejst til sit hjemland Iran, indenfor de første ti år efter han havde fået permanent opholdstilladelse i Danmark. Foto: Anders Græsbøll Buch

Fanøs "Jimmy" risikerer at blive smidt ud af Danmark efter 25 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I 1993 kom "Jimmy" til Danmark, og de seneste knap 11 år har han drevet pizzeriaet Jimmy's Køkken på Fanø. Nu risikerer han at blive sendt ud af landet, fordi han fire gange er rejst hjem til Iran til blandt andet sine forældres begravelser.

Fanø: I 11 år har "Jimmy", som 53-årige Abutaleb Jamshid Farjand bliver kaldt, serveret pizzaer, durumruller og burgere for lokale og turister på Hovedgaden på Fanø. Han snakker dansk, konen og de to børn på 14 og 17 er danske statsborgere, og han har permanent opholdstilladelse efter at have været i Danmark siden 1993, hvor han kom til fra Iran.

Den 28. juni dukkede der dog en ubehagelig mail op i hans e-boks.

- Udlændingestyrelsen har modtaget oplysninger, som medfører, at vi skal vurdere, om der er grundlag for at inddrage din opholdstilladelse, stod der i en indkaldelse til en samtale i Center Sandholm.

Samtalen fandt sted den 5. juli, hvor Jimmy fik oplyst, at det er fire rejser tilbage til hjemlandet Iran, som har gjort, at hans opholdstilladelse nu genovervejes. Rejserne fandt sted mellem 2000 og 2006, hvor Jimmy var i Iran for at blive gift med sin nuværende kone og siden i forbindelse med sin mors og fars død.

Jeg vidste ikke, at jeg ikke måtte rejse tilbage. Hvis jeg havde vidst det, havde jeg aldrig gjort det, for jeg vil ikke gøre noget ulovligt.
Jimmy, ejer af Jimmys Køkken
Underskriftsindsamlingen
Underskriftsindsamlingen er sat i gang af lokale kræfter på Fanø, og man kan skrive under via dette link: https://www.skrivunder.net/lad_ivarksatteren_jimmy_beholde_sin_opholdstilladelse

Må ikke rejse tilbage i 10 år

Ulovlige rejser ifølge udlændingeloven, som siger, at man ikke må rejse hjem de første 10 år efter, at man har fået permanent opholdstilladelse, da det skaber en formodning om, at man ikke længere risikerer forfølgelse i hjemlandet.

- Jeg vidste ikke, at jeg ikke måtte rejse tilbage. Hvis jeg havde vidst det, havde jeg aldrig gjort det, for jeg vil ikke gøre noget ulovligt. Jeg fortryder meget, at jeg ikke havde undersøgt reglerne bedre, forklarer Jimmy.

Alligevel har Jimmy svært ved at forstå, hvis det skal betyde, at han skal have sin opholdstilladelse inddraget, og han skal rejse hjem til Iran efter at have boet i Danmark i 25 år.

- Jeg lever ligesom danskere. Jeg har en kone og to børn, som er danske statsborgere, jeg har eget hus, har aldrig lavet kriminalitet, og både jeg og min kone arbejder 80 timer om ugen og betaler en høj skat med glæde. Det ville være som at tage os fra Paradis og sende os til Satan, siger Jimmy.

600 underskrifter samlet

Sagen har taget hårdt på Jimmy, fortæller han. Han har tabt sig fire kilo og må tage sovepiller bare for at få et par timers søvn om natten. Han har dog mødt stor opbakning lokalt på Fanø. Mange er kommet ind forbi og har vist deres støtte, og der er blevet sat en underskriftsindsamling i gang, hvor der i skrivende stund er 600 underskrifter.

- Jeg har det rigtig dårligt over sagen. Mine børn er født og opvokset her, og de snakker bedre dansk end farsi. Jeg elsker Danmark af hele mit hjerte, siger Jimmy.

Sagen behandles nu i Udlændingestyrelsen, men tidshorisonten er uklar. JydskeVestkysten følger sagen.

Fanøs "Jimmy" risikerer at blive smidt ud af Danmark efter 25 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce