Esbjerg-vognmand dømt for underbetaling i Rumænien

Det esbjergensiske transportfirma Kurt Beier, der har flere transportfirmaer i koncernen, er blevet dømt for underbetaling af en rumænsk chauffør ved en retssag i Rumænien. Det skriver Avisen.dk.

Esbjerg-vognmand dømt for underbetaling i Rumænien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En rumænsk lastbilchauffør har arbejdet 843 timer uden at blive betalt for det, da han kørte for den esbjergensiske vognmand Kurt Beier.

Esbjerg: Et af Esbjergs store vognmandsfirmaer Kurt Beier var blandt de første herhjemme til at sætte udenlandske chauffører bag rattet, og firmaet er ofte blevet beskyldt for underbetaling af sine folk.

Nu er der så dukket en sag op, hvor Kurt Beier er blevet dømt for underbetaling af en rumænsk chauffør ved en retssag i Rumænien.

Det er Avisen.dk, der har været i Rumænien og set detaljerne i dommen, hvor Kurt Beiers rumænske datterselskab, GBT Logistic SRL ved en regional domstol i byen Cluj i november 2016 er blevet dømt til at betale omkring 25.000 kroner til en rumænsk chauffør.

Den rumænske chauffør kørte dag og nat - uden at holde sine fridage og uden at blive betalt for hverken overarbejde, natkørsel eller weekendkørsel - mens han arbejdede for den esbjergensiske transportvirksomhed.

Fra september 2013 til marts 2015 arbejdede han sammenlagt 843 timer uden at blive betalt for det, hvilket svarer til 35 dage uden løn.

Chaufføren har anket dommen, fordi han mener, at han er blevet snydt for mere end de 25.000 kroner. Sagen skal for appelretten den 19. september 2017.

Foruden hovedadressen i det nye domicil i Kjersing har Kurt Beier datterselskaber både i Litauen og Rumænien. Igennem det rumænske selskab, GBT Logistic SRL, ansættes rumænske chauffører på rumænske kontrakter til rumænsk løn.

Rekruttering
Adm. direktør hos Kurt Beier, Karsten Beier, har tidligere oplyst, at transportvirksomheden har haft svært ved at bemande lastbilernes førerhuse. Derfor har firmaet også taget nye metoder i brug for at skaffe den fornødne arbejdskraft. Blandt andet er lønningerne sat op, hovedsageligt i Rumænien, hvorfra hovedparten chaufførerne kommer. Desuden har direktøren meddelt, at firmaet også kigger på den anden side af jordkloden for at finde arbejdskraft.

Ingen udtalelse

Det er ikke første gang, Kurt Beier Transports rumænske datterselskaber bliver dømt for at underbetale rumæske lastbilchauffører. Det nu lukkede HBT Internationale Transporte SRL blev i 2013 dømt i en anden sag om underbetaling. Og samme år blev virksomheden dømt til at betale omkring 17.000 kroner i kompensation for 'moralsk skade' til en chauffør, fordi virksomheden stoppede hans lønudbetaling, da han fik en hjerneblødning.

Direktøren for Kurt Beier Transport, Karsten Beier, ønsker ikke at kommentere de tre retssager over for Avisen.dk.

- Vi har mange chauffører og mange småsager på sådan noget der. Jeg har ikke deltaget i nogen retssag, vi har en advokat til at køre de ting der, så jeg kan ikke udtale mig om det, siger han til Avisen.dk.

Det rumænske fagforbund for lastbilchauffører oplyser, at der er endnu en sag om underbetaling på ved mod Kurt Beier Transport, som vil komme for retten i september.

- Kurt Beier er kendt for at behandle chaufførerne rigtig dårligt. Vi ser sager som denne hele tiden. Lige nu har vi omkring 40 lignende retssager mod vognmænd fra Vesteuropa, siger Virgil C. Purcarescu, som er præsident for fagforbundet Sindicatul Soferilor Drumuri Bune, til Avisen.dk.

I et skriftlig svar til JydskeVestkysten oplyser Karsten Beier, at man følger lovgivningerne i de forskellige lande, hvor man har selskaber.

Esbjerg-vognmand dømt for underbetaling i Rumænien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce