Ekskæreste gik amok og forsøgte voldtægt

En 35-årig mand er blevet dømt skyldig i forsøg på voldtægt mod en kvinde i Esbjerg. Arkivfoto: JV

Ekskæreste gik amok og forsøgte voldtægt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 35-årig mand med somalisk baggrund slap for den udvisning, som anklagemyndigheden havde påstået. Han blev dømt for forsøg på voldtægt af sin ekskæreste og blev idømt et år og ni måneders fængsel.

Esbjerg: Den 35-årige Mohamed Ahmed Abdulkadir er ved retten i Esbjerg blevet idømt et år og ni måneders ubetinget fængsel.

Manden er blevet dømt for at være troppet op på sin ekskærestes adresse, være trængt ind og have forsøgt at voldtage hende og efterfølgende have raseret hendes hjem og have stjålet forskellige personlige kort fra hende.

De to har sammen en datter, der i dag er seks år gammel.

Parret flyttede fra hinanden i sommeren 2013, men de så hinanden af og til frem til sommeren 2017, hvor kvinden endelig brød forholdet til manden og ikke så ham siden, og manden har siden da heller ikke haft samvær med deres datter.

Den 3. september dukkede manden uanmeldt og trods et tilhold, og altså dermed et forbud mod at vise sig, op ved kvindens hjem og sparkede uden videre hoveddøren ind.

Dommen
Udover fængselsdommen på et år ni måneders ubetinget fængsel blev den 35-årige mand dømt til at betale en tortgodtgørelse på 30.000 kroner til sin ekskæreste og til at betale sagens omkostninger.Manden valgte at modtage dommen.

Forskellige forklaringer

- Han svedte, var hidsig og aggressiv og havde et helt vildt blik i øjnene. Han kommanderede mig til at gå ind i soveværelset og til at tage tøjet af, og han trak mig i håret og i armene, forklarede kvinden i retten.

Ifølge kvinden blev hun kastet på sengen, og manden lagde sig delvist oven på hende. Manden knappede hendes cowboyshorts op og trak dem lidt ned og fik også knappet sine egne bukser op.

Pludselig blev han opmærksom på, at et gardin ikke var trukket ned, og da han rakte ind over hende for at trække gardinet ned, så kvinden sit snit til at vriste sig løs og stikke af, og hun løb det korte stykke ned til sin fars bolig med manden i hælene noget af vejen.

Politiet blev alarmeret, og manden blev anholdt cirka et kvarter senere.

Den 35-årige mand nægtede sig skyldig i forsøg på voldtægt. Han erkendte at have sparket døren ind, men han nægtede at have rørt kvinden overhovedet.

- Jeg kom for at se min datter og for at spørge til 10.000 kroner, som min ekskæreste havde hævet fra min konto uden tilladelse. Jeg er ked af, at jeg sparkede døren ind, men jeg var på stoffer, og det slog klik for mig, og det var også derfor, jeg smadrede hendes hjem bagefter. Da jeg kom ind, løb hun ud fra huset og ned til sin far, jeg har ikke rørt hende, hvorfor skulle jeg dog det, sagde manden i retten.

Kvinden afviste, at manden på noget tidspunkt havde nævnt nogle af de to ting, og at hun nogensinde havde haft adgang til mandens konto.

Advarsel

Anklager Marlene Seidenfaden bad domsmandsretten vurdere, hvem af parterne, der var troværdig, og her valgte dommerne at tro på kvinden, mens mandens forklaring blev tilsidesat.

Dommerne fandt manden skyldig i alle anklageskriftets forhold og dermed også et tidligere forhold af ulovlig indtrængen på kvindens adresse.

Dommen lød på et år og ni måneders ubetinget fængsel. Anklagemyndigheden havde påstået manden udvist med indrejseforbud for bestandig eller i 12 år, men dommerne valgte at lade ham slippe med en advarsel på det punkt, da mandens tidligere begåede kriminalitet lå langt tilbage, og da han ikke tidligere har fået en advarsel. Manden har haft lovligt ophold i Danmark i 21 år.

Ekskæreste gik amok og forsøgte voldtægt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce