Daginstitutioner har investeret i aktivt gulv

Lea og Adjin er svært begejstrede for Børnehuset Kvaglunds nye interaktive legetøj.
Foto: Annett Bruhn

Daginstitutioner har investeret i aktivt gulv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som de første i kommunen har dagtilbud Esbjerg Ø-Tjæreborg investeret i systemet Active Floor, som både bringer leg og læring til institutionernes børn.

ESBJERG. Børnene suser rundt og spiller fodbold. Ikke på en græsplæne, men på en interaktiv flade på gulvet i Børnehuset Kvaglund. For her og i de andre daginstitutioner i området Esbjerg Ø-Tjæreborg har man nemlig som de eneste i kommunen købt Active Floor - et interaktivt gulv, som skal gøre læring og leg sjovere for børn i alle aldre.

Institutionerne har investeret 225.000 kroner i systemet, som bruges i alle afdelingerne i distriktet. Systemet består reelt kun af en computer og en projektor. I systemet findes både forprogrammerede spil, som børnene kan bruge, men det er også muligt for institutionerne selv at programmere spil.

Børn i bevægelse

- Det, du arbejder med, bliver projekteret ned, så gulvet bliver interaktivt. Vi arbejder med digitalisering og på at gøre børnene interesseret i det. På den her måde får du også bevæget børnene, så de ikke sidder passivt. Vi har også adgang, så vi kan bruge spil fra de andre afdelinger i området, siger områdeleder Marianne Guldager Jensen, mens et par af børnene er gået i gang med at lave et vendespil med forskellige figurer fra film og tegneserier.

Systemet bliver løbende udviklet af udbyderen, og derfor kan institutionerne i løbet af 2017 sende billeder ind, som kan bruges i spillene.

- Vi er sikker på, at det bliver en god investering. De ansatte skal lige være fortrolige med systemet, men børnene gør det bare. De tænker ikke over det. De skal lige lære, hvordan de skal træde på felterne, siger Marianne Guldager Jensen, som hørte om systemet til en messe for digitalisering i London.

Børn fra vuggestue og til skolen kan bruge systemet, men også voksne kan bruge det. For sværhedsgraderne kan bare indstilles efter, hvem brugerne er.

Fakta
Active Floor

Området har fået Active Floor i fire afdelinger i Tjæreborg, Skads og Esbjerg Ø. Og området er de første i kommunen til at få systemet.

Active Floor kan også bruges på hospitaler og i skoler.

Daginstitutioner har investeret i aktivt gulv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce