Anmeldelse om voldtægt af 14-årig: Fanø-Cup ramt af flere ubehagelige sager

Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Anmeldelse om voldtægt af 14-årig: Fanø-Cup ramt af flere ubehagelige sager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fodboldturneringen Fanø Sommercup er i år blevet ramt af en række ubehagelige sager. Der er anmeldt en fuldbyrdet voldtægt af en 14-årig pige, mens en mand er efterlyst for voldtægtsforsøg af en anden 14-årig pige. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Fanø: For de fleste er Fanø Sommercup forbundet med fest, farver og en masse fodbold. Men dette års arrangementet vil også blive husket for noget andet end det positive.

I hvert fald er fodboldturneringen i år ramt af flere ubehagelige sager. Heriblandt to voldtægtssager, hvor 14-årige piger er involveret.

Syd- og Sønderjyllands Politi modtog natten til lørdag klokken 01.53 en anmeldelse om fuldbyrdet voldtægt begået mod en 14-årig pige i skovområdet omkring, hvor Fanøcup afholdes. Politiet afventer afhøringer i sagen og kan derfor ikke komme med flere oplysninger.

Fakta
Siden 1980 er der blevet afholdt Fanø Sommercup - fodboldturneringen for femmands-hold med deltagelse af selvbestaltede femmands-hold fra hele landet. Turneringen er dog mindst ligeså kendt for sine mange, festlige 3. halvlege.Der er mere end 1500 deltagere i selve turneringen, men arrangementet er besøgt af langt flere. Man siger populært, at Esbjerg ligger øde, når der er Fanø-Cup.

I 2017 satte FanøFærgen rekord i antallet af passagerer skulle frem og tilbage til sommercuppen. Mere end 17.000 var med færgen den lørdag i 2017.

Over 250 hold var tilmeldt dette års udgave af Fanø Sommercup i skikkelse af både damehold, blandede hold, 30 og derover samt veteraner i alderen 40 og derover.

Medmindre, man camperer på pladsen fra om torsdagen, koster det 125 kroner at tage del i festlighederne og koncerten torsdag aften. Fredag og lørdag er der fri adgang for alle.

Mand efterlyst

Men sagen står ikke alene. Senere på weekenden var det lige ved at gå galt igen.

Lørdag klokken 23.15 fik politiet nemlig en anden anmeldelse om voldtægtsforsøg. En 14-årig pige, der havde siddet i skoven og tisset ikke langt fra boldbanerne, var forsøgt trukket ind i skoven af en for hende ukendt person, der forsøgte at trække bukserne af pigen. Pigen fik dog sparket sig fri, og det lykkedes hende at komme væk.

I den sag er der efterlyst en mand med følgende signalement:

- Mellemøstlig af udseende.

- 25-30 år.

- 175-180 cm, kraftig af bygning, mellemlangt tilbagestrøget sort hår.

- Iført lyserød T-shirt, og sorte joggingbukser med hvide striber ned ad benene.

Syd- og Sønderjyllands Politi hører gerne fra vidner, der har set noget eller mener at vide, hvem manden kan være.

Flere alvorlige sager

Fanø Sommercup har i det hele taget været ramt af en række sager.

Lørdag aften mellem klokken 20.00 og 21.00 blev en 20-årig mand fra Ribe angiveligt udsat for vold.

Den 20-årige anmeldte episoden til Syd- og Sønderjyllands Politi søndag, efter at han var blevet behandlet for flere skader i hovedet, og ifølge den 20-årige var det fire mænd, der udøvede vold mod ham.

Også her opfordrer Syd- og Sønderjyllands Politi vidner til at kontakte politiet.

Arrangør: Ingen kommentar

JydskeVestkysten ville gerne have stillet arrangørerne bag Fanø Sommercup en række spørgsmål. Har sikkerhedsniveauet været højt nok? Hvad kan man gøre for at undgå voldtægter i skovområdet omkring arrangementet? Hvad vil man gøre for at sikre, at Fanø Sommercup bliver mere fredelig næste år?

Arrangørerne ønsker dog ikke at udtale sig i sagen af respekt for politiets efterforskning.

Anmeldelse om voldtægt af 14-årig: Fanø-Cup ramt af flere ubehagelige sager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce