47-årig kvinde dømt for trafikdrab

Den 47-årige kvinde blev idømt 20 dagbøder a 400 kroner og en betinget frakendelse af førerretten. Hun overvejer nu, om hun vil anke afgørelsen. Foto: Arkivfoto

47-årig kvinde dømt for trafikdrab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En tydeligt berørt kvinde blev tirsdag dømt for uagtsomt manddrab, efter hun i oktober påkørte en knallertkører lidt udenfor Esbjerg. Hun overvejer nu, om hun vil anke sagen.

Esbjerg: Tirsdag blev en 47-årig kvinde fra Esbjerg idømt 20 dagbøder a 400 kroner og en betinget frakendelse af førerretten.

Det skete ved retten i Esbjerg, hvor kvinden var tiltalt for uagtsomt manddrab i forbindelse med en ulykke i oktober. Her påkørte hun en 40-årig mandlig knallertfører, som døde på stedet.

Den tydeligt berørte kvinde forklarede i retten, at hun kom kørende ad Ølufvad Hovedvej mellem Esbjergmotorvejen og Varde, da hun blev nødt til at pudse sin næse. Det fik hende til at nyse 3-4 gange hurtigt efter hinanden. I næste øjeblik kørte hun ind i noget, og en mand røg op på hendes forrude.

- Jeg skyndte mig ud, ringede til alarmcentralen og begyndte at give førstehjælp. Men jeg kunne allerede fornemme, at han var død, forklarede kvinden, som blev ved med at give førstehjælp, indtil politiet nåede frem til ulykkesstedet.

Den 47-årige kvinde forklarede i retten, at hun hverken kunne huske at have set knallerten, der kørte foran hende, eller den modkørende bil, som holdt ind og hjalp efter ulykken.

- Jeg kan simpelthen ikke huske det. Jeg har virkelig prøvet, men jeg kan bare ikke. Jeg har sågar kørt forbi flere gange siden for at huske det, men det er sort for mig, forklarede kvinden, som var nødt til at holde flere små pauser under sin forklaring, og som ugentligt har gået til psykolog siden ulykken.

Jeg skyndte mig ud, ringede til alarmcentralen og begyndte at give førstehjælp.
47-årig kvinde, dømt for uagtsomt manddrab

Skyldig uanset

Kvindens forsvarsadvokat mente ikke, at hun kunne dømmes for uagtsomt manddrab, da kvinden kørte de tilladte 80 kilometer i timen og ikke kunne kontrollere de pludselige nys.

Men det var retten ikke enig i, selvom den troede på hendes forklaring.

Dommeren lagde vægt på, at kvinden var skyldig uanset hvad. Enten så kvinden knallerten inden og burde have bremset eller stoppet bilen, da hun begyndte at nyse. Eller også så hun den slet ikke, hvilket også ville være uagtsomt manddrab, da hun ikke kunne undgå at se knallerten på den lige og åbne landevej.

Kvinden og hendes forsvarsadvokat overvejer nu, om de vil anke sagen.

47-årig kvinde dømt for trafikdrab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce