Total beklager bøf: Sendte besked om bonus til forkerte oliefolk

Alla ansatte hos Total har med februar-lønnen modtaget en bonus på 11.200 kroner, men ved en fejl fik det indlejede personale også besked om bonussen. Arkivfoto

Total beklager bøf: Sendte besked om bonus til forkerte oliefolk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle ansatte i olieselskabet Total har fået udbetalt en bonus på 11.200 kroner med lønnen i februar, men beskeden om bonus havnede også hos flere hundred indlejede oliefolk på Nordsøen, som i første omgang troede, at de også var omfattet af bonussen. Det beklager Total.

Esbjerg: Forestil dig, at du modtager en lykønskningsmail fra din arbejdsgiver, der meddeler dig det glade budskab, at du lige om lidt modtager godt 11.000 kroner - måske ikke et monstrøst beløb, men alt luner som bekendt. Nogen tid senere finder du så ud af, at mailen ikke gælder lige præcis dig.

Der skal ikke megen fantasi til at forestille sig skuffelsen og ærgrelsen, og nu beklager det franske olieselskab Total, tidligere Maersk Oil, der var afsender, at mailen med det pågældende indhold er gået forkert til et par hundrede personer, der i en eller anden arbejdsmæssig henseende er tilknyttet Total, fortrinsvis indlejet personale til olieinstallationerne i Nordsøen, men dog ikke er berettiget til pengene.

Mailen, der er underskrevet af den administrerende direktør for Totals danske olie- og gasaktiviteter, Patrick Gilly, lød blandt andet:

"Den samlede bestyrelse har besluttet at give hver medarbejder i Total en ekstraordinær bonus på 11.200 kroner (svarende til 1.500 euro), som anerkendelse af koncernens fremragende resultater i 2018. For TEPDK er alle nuværende lokale medarbejdere - herunder dem på tidsbegrænsede kontrakter - berettigede til at modtage bonus'en. Den ekstraordinære bonus udbetales med din februar løn."

Derfor er det jo ærgerligt, at en glædelig ting som dette skuffer nogle medarbejdergrupper, herunder vores contractors (indlejret personale),
Dan Prangsgaard, senior communications manager, Total

Tvetydig besked

Det har vakt skuffelse og stor forundring hos store dele af det indlejede personale - folk fra firmaer som Muehlhan, Semco Maritime og Caverion.

- Folk er naturligvis skuffede. De forstår ganske enkelt ikke, hvorfor det ikke i sådanne en mail er teknisk muligt at frasortere folk, som ikke er direkte ansatte hos Total, oplyser en kilde til JydskeVestkysten, som ikke tør så frem, fordi vedkommende frygter, at det kan få jobmæssige konsekvenser.

- Mailen er desuden skrevet tvetydig på en måde, så mange har måttet læse den flere gange, og stadig har de ikke vidst, om de var omfattet af bonussen, før de tog kontakt til Total og fik ren besked, siger vedkommende.

En beklagelig fejl

Totals senior communications manager, Dan Prangsgaard, kan ikke svare præcis på, hvor mange der fejlagtigt har modtaget mailen, men anslår, at det drejer sig om et par hundrede.

- Total har på baggrund af et meget tilfredsstillende resultat i 2018 valgt at udbetale en helt ekstraordinær bonus til vores nuværende medarbejdere. Derfor er det jo ærgerligt, at en glædelig ting som dette skuffer nogle medarbejdergrupper, herunder vores contractors (indlejet personale), som ved en fejl også havde modtaget beskeden. Vores contractors er en uundværlig del af vores medarbejderstyrke, men de er nu engang aflønnet af de firmaer, de er ansat i, siger Dan Prangsgaard.

Total beskæftiger på verdensplan små 100.000 medarbejdere, men eftersom det er op til det enkelte Total selskab i de enkelte lande, om de vil udbetale bonussen, vides det ikke, hvor meget der samlet set er udbetalt.

I Danmark drejer det sig om cirka 1.850 ansatte, som har modtaget bonussen, og det er en udskrivning på lidt mere end 20 millioner kroner.

Total beklager bøf: Sendte besked om bonus til forkerte oliefolk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce