Abena udvider igen for at kunne følge med

Da dronning Margrethe sidste år i september besøgte Aabenraa på sit sommertogt, besøgte hun Abena, hvor Arne og Preben Terp-Nielsen viste rundt.
Foto: Arkivfoto: Claus Fisker/Scanpix

Abena udvider igen for at kunne følge med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Abena Holding A/S, Aabenraas store healthcare-koncern, nærmer sig en omsætning på fire milliarder. Valutaudsving en af årsagerne til mindre overskud. Fornyet fokus på opkøb.

AABENRAA: Når man tegner kontrakter for to, tre og fire år ad gangen, så fanger bordet. På godt og på ondt.

For den store healthcare-koncern Abena Holding A/S, der har hovedsæde i Aabenraa, har aftalerne indgået i norske og svenske kroner, amerikanske dollars og britiske pund trukket i den forkerte retning i det seneste regnskabsår.

Det er en af forklaringerne på, at en øget omsætning ikke kan ses på bundlinjen. Omsætningen på 3,855 milliarder kroner i 2015/16 er den højeste i den familieejede virksomheds 63-årige historie, mens årets resultat lød på 106,8 millioner kroner mod 132,6 millioner året forinden.

- Selv om omsætningen er steget, så er den ikke steget helt så meget, som vi gerne ville. Det hænger sammen med, at vi nok har været lidt mindre aggressive i det år, der er gået, forklarer administrerende direktør og medejer Preben Terp-Nielsen.

Nye maskiner på vej

Det er punktet "opkøb af virksomheder" i selskabets femårige strategiplan, det har knebet med at få ført ud i livet. Investeringerne har i stedet koncentreret sig om køb af nye maskiner.

- Vi har kørt et stykke tid, hvor vi har været hårdt presset på kapaciteten, så den har vi øget, siger Preben Terp-Nielsen om den nye børneble-maskine, der ankommer til Aabenraa i næste måned, ligesom der netop er købt to nye maskiner, der kan fremstille inkontinens-produkter - et andet af Abenas store forretningsområder.

Virksomheden har for nylig indgået en fireårig kontrakt med Staten og Kommunernes Indkøbscenter A/S om levering af plejeprodukter til 80 af landets 98 kommuner. En ordre til anslået 1,2 milliarder kroner.

Fakta
Et bredt sortiment

Ud over børnebleer og inkontinensprodukter til voksne har Abena Holding A/S et bredt sortiment inden for blandt andet emballage og engangsartikler til især sygehuse og plejehjem.

  • På Berlingske Business' seneste liste over Danmarks 100 rigeste er familien Terp-Nielsen rykket op fra nummer 34 til 32 med en skønnet formue på 3,1 milliarder kroner.


Abena udvider igen for at kunne følge med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce