Bernhard Mortensens gård til salg for 185 mio. kroner.

Den jyske Sparekasse vil nu ud af engagementet i Mortensen Agro. Bernhard Mortensens tidligere ejendom på Lundhedevej 25-28 er sammen med flere andre ejendomme sat til salg for 185 mio. kroner. Palæet LIlle Amalienborg følger med i prisen. Arkivfoto: Rene Lind Gammelmark

Bernhard Mortensens gård til salg for 185 mio. kroner.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu vil Den Jyske Sparekasse af med konkursramte Bernhard Mortensens store gård på Lundhedevej. For 185 mio. kan bedriften og et 700 kvadratmeter stort stuehus blive dit.

Grindsted: Konkursramte Berhard Mortensens store gård på Lundhedevej uden for Grindsted er sat til salg.

Pris: 185 mio. kroner.

Det er Den Jyske Sparekasse, som nu vil af med den 925 hektar store bedrift.

- Vi satte den tidligere ejer ud for cirka et år siden, og vi fik en ny ledelse ind til at tilpasse virksomheden. De har lavet et fantastisk godt stykke arbejde, så der nu er der tale om en veltrimmet ejendom, og så skal vi ikke mere. Vores metier er jo ikke at drive landbrug. Det er at drive pengeinstitut, og derfor skal vi have ejendommen solgt, siger direktør i Den Jyske Sparekasse Torben Jørgensen.

Hans håb er, at ejendommen kan sælges i løbet af seks måneder.

- Det er svært, for udbuddet af bedrifter er stort, men vi er fortrøstningsfulde, siger han.

Billeder fra gården kan ses her på ejendomsmæglerens hjemmeside.

Vores metier er jo ikke at drive landbrug. Det er at drive pengeinstitut, og derfor skal vi have ejendommen solgt.
Torben Sørensen, direktør Den Jyske Sparekasse

100 mio. eftergivet

Bernhard Mortensens landbrug kom på alles læber, da Den Jyske Sparekasse i 2014 traf den usædvanlige beslutning at eftergive 100 mio. kroner af landmandens gæld. Man håbede, at det ville være nok til at gården kunne begynde at give overskud. Det skete ikke.

I januar 2017 blev Bernhard Mortensen fyret som leder af sit eget landbrug med 20 ansatte, og den Jyske Sparekasse indsatte en ny direktør. Nu vil sparekassen af med det hele.

Del henvendelser allerede

Det er EDC Erhverv, der har gården til salg. Ejendomsmægler Jan Vistisen fortæller til Jyllands Posten, at man allerede har fået en del henvendelser fra mulige købere, "som både omfatter succesfulde landmænd og erhvervsfolk med relation til landbruget".

I følge ejendomsmægleren er der også fra udlandet interesse for et af Midtjyllands suverænt største landbrug.

Salget omfatter både gården "Hedegård" på Lundhedevej samt Urup-Nygård, "Jægergården i Randbøl samt "Store Kjærsgård" i Sdr. Omme.

Stuehuset "Lille Amalienborg" på 700 kvadratmeter på Lundhedevej er også omfattet af salget. Det blev bygget som privatbolig for Bernhard Mortensen og hans familie i 2004.

Bernhard Mortensens gård til salg for 185 mio. kroner.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce