Kendt hotel får sur smiley og bøde på 15.000 kroner

Det blev både til en sur smiley og en bøde på 15.000 kroner, da Fødevarestyrelsen senest lagde vejen forbi Hotel Europa i Aabenraa. Foto: Bo Nielsen

Kendt hotel får sur smiley og bøde på 15.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et lunt køleskab og mangelfuld rengøring giver Hotel Europas køkken en sur smiley og en bøde, fordi det sker under to år efter en indskærpelse.

Aabenraa: Mundvigene hang i den grad nedad på den smiley, der blev tildelt køkkenet på Hotel Europa, og samtidig vankede der en bøde på 15.000 kroner, da Fødevarestyrelsen på den sidste majdag kom på kontrolbesøg.

Den var gal med temperaturen i et køleskab, som blev målt til 12,6 grader, og så var den gal med rengøringen, hedder det i kontrolrapporten. Flere steder var der "mangelfuldt rengjort". Eksempelvis var der formodet skimmel på reolerne i grøntkølerummet, og så var reoler i kødkølerummet beskidte af fødevarerester.

- Hvis der er 30-35 grader i køkkenet, som der var den dag, og kokkene begynder at arbejde og måske åbner køleskabet 20 gange, så er der ikke under 2 eller 4 grader i det køleskab længere, når kontrollen bliver foretaget med en målepistol mange forskellige steder i et køleskab, siger indehaver Helle Taulbjerg, som fortæller, at madvarerne primært opbevares i store kølerum, men flyttes til mindre køleskabe i køkkenet, efterhånden som de bruges.

Og så fortæller Helle Taulbjerg, at man for at undgå gentagelsestilfælde vil forsøge at anbringe tøris i køleskabene for at holde temperaturen nede.

Vi har taget kontrollen til efterretning og gjort alt det, vi blev bedt om, og mere til. Faktisk er det sådan, at gæster til hver en tid er velkomne til at kigge ud i vores køkken. Allerede samme dag ringede jeg og sagde, hun (kontrolmedarbejderen, red.) gerne må komme tilbage så hurtigt som muligt.
Helle Taulbjerg, indehaver af Hotel Europa.

- Det er altså en arbejdsplads

Indehaveren af Hotel Europa peger også på, at det ikke isoleret var kontrollen den 31. maj, der udløste den sure smiley og bøden. Det var, fordi hotellet fik en mellemfornøjet smiley og en indskærpelse om forhold, der skulle bringes i orden, under et kontrolbesøg i december 2016. Den indskærpelse hænger i luften to år frem og har nu udløst den sure smiley, som er hotellets første.

- Dét, der blev indskærpet dengang, blev lavet med det samme. Vi har ingen interesse i, at der er noget at komme efter i vores køkken. Dét, der blev fundet nu, havde aldrig givet en sur smiley, så det er rigtig, rigtig træls, synes Helle Taulbjerg, der tilføjer, at en anden årsag til den dårlige bedømmelse er, at besøget i det seneste tilfælde varede to timer og et kvarter mod normalt en halv time.

- Det er altså en arbejdsplads, vi er på, så hvis man leder i to en halv time, finder man noget, svarer Helle Taulbjerg, når hun skal forklare kontrollens kritik af rengøringen.

- Vi har seks kokke i gang, og så kan der sprøjte noget op på en væg eller en lampe. Vi bruger halvanden million kroner på rengøring hos os, så det er ikke, fordi der ikke bliver gjort rent.

Kendt hotel får sur smiley og bøde på 15.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce