Hjælp museet: Find dine skatte frem

Museum Sønderjylland håber, at sønderjyderne har rigtigt mange ting fra 60'erne og 70'erne liggende i gemmerne, som de vil låne ud til den kommende udstilling. Foto: Timo Battefeld

Hjælp museet: Find dine skatte frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

22. april står museumsinspektører klar til at tage imod sønderjydernes skatte fra 60'erne og 70'erne.

Sønderjylland: Står der stadig et brunt og orange kaffestel bagest i skabet, indeholder pladesamlingen hits fra 60'erne, eller har du en vest af hæklede firkanter liggende? Så er det med at få fundet dem frem og komme til Rigsarkivet i Aabenraa søndag den 22. april.

Her holder Museum Sønderjylland Den Store Indsamlingsdag i sin jagt på effekter til efterårets omfattende tripleudstilling om sønderjyderne i 1960'erne og 70'erne.

- Det væsentligste budskab, vi har, er, at vi skal have folk til at indse, at deres ting har værdi til det her, forklarer Mariann Kristensen og Lisette Juhl Hansen, der er hovedansvarlige for udstillingen.

De efterlyser alt, der kan fortælle historien om en omskiftelig tid, men de efterlyser især billeder, film og musik.

Den ene af de tre udstillinger kommer til at handle om det sønderjyske musikliv, for det var der rigtigt meget af, har de to udstillingsansvarlige fundet ud af, men det er endnu ikke lykkedes dem at opstøve udgivelser af sønderjyske kunstnere.

- Så det vil vi gerne have, ligesom vi gerne vil have noget af den tyske musik, man jo også hørte, siger de.

Den store indsamlingsdag
Det er søndag den 22. april klokken 10-15, at Museum Sønderjylland holder indsamlingsdag i foredragssalen på Rigsarkivet på Haderslevvej 45 i Aabenraa.Her kan man komme med de billeder og genstande, man har fra perioden. Billeder vil blive affotograferet, mens der vil blive aftalt nærmere om lån eller indlevering af genstande. Har man større ting, er det nok bare medbringe et foto.

I forbindelse med udstillingen vil de to udstillingsansvarlige også interviewe en række sønderjyder. Det vil der ikke være tid til den 22., men så vil der blive lavet en aftale om en senere kontakt.

Har man ikke mulighed for at møde op på Rigsarkivet, kan Lisette Juhl Hansen og Mariann Kristensen også kontaktes på mailadressen indsamling@msj.dk

Læs mere om indsamlingen, der løber frem til 1. juni, på www.msj.dk/aktiviteter/indsamlingsdag-til-udstilling.

Pyt med kvaliteten

Også fotografier og smalfilm er mere end velkomne, for selv om arkivet ligger inde med tusindvis af fotos, så er de fleste af for gammel dato.

- Og vi er ligeglade med kvaliteten. Det vigtigste er, at de viser den stemning, der var, forklarer Mariann Kristensen, der sammen med Lisette Juhl Hansen også skal have sønderjyderne i tale:

- Vi skal have det personlige frem i den store historie, og det skal ske via folks egne fortællinger.

Hjælp museet: Find dine skatte frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce