Historisk kro er reddet: Ny forpagter fundet i München

Peter Rømer er den nye forpagter af Holdbi Kro, og han glæder sig til genåbningen af den historiske kro i næste uge. Privatfoto

Historisk kro er reddet: Ny forpagter fundet i München

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På tirsdag genåbner den over 300 år gamle Holdbi Kro. Der er fundet en ny dansk forpagter syd for grænsen.

Holdbi: De seneste to måneder har man kørt forgæves, hvis man ønskede en bøf på Holdbi Kro tæt ved Kruså og den dansk-tyske grænse. Kroen har nemlig været lukket, siden den tidligere forpagter søgte og fandt nye udfordringer i Sønderborg.

Nu er dog lykkedes for Aage Damgaard ApS, der ejer den over 300 år gamle kro i Holdbi, at finde en ny forpagter, og det er en nordjyde, der de seneste mange år har arbejdet som køkkenchef og projektmanager i München.

- Vi genåbner på tirsdag klokken 17.30. Det bliver en ganske almindelig dag, og det er så planen at holde en stor reception i januar, siger den nye forpagter og restauratør på Holdbi Kro, Peter Rømer.

Den 49-årige Peter Rømer er uddannet kok og har arbejdet forskellige steder rundt omkring i Danmark. De seneste 11 år har han dog sammen med sin kone, som han skal drive Holdbi Kro med, og tre børn haft base i München, hvor han også har kokkereret på forskellige restauranter.

Jeg er åben for nye ideer, og jeg vil også gøre brug af min efterhånden mangeårige erfaring.
Peter Rømer, ny forpagter af Holdbi Kro

Den rette mand

En artikel i JydskeVestkysten om lukningen af Holdbi Kro har dog vendt op og ned på Peter Rømers liv. Den artikel læste han i München.

- Nogle gode venner fra Sønderjylland anbefalede mig at læse artiklen på jv.dk. Det gjorde jeg, og efter et familieråd kontaktede jeg ejerne af Holdbi Kro, siger Peter Rømer.

Midt i oktober besøgte Peter Rømer så Holdbi Kro for første gang, og hans første indtryk var, at det var nogle flotte og charmerende bygninger.

- For kort tid siden blev vi så enige om alle detaljer, siger Peter Rømer, der nok vil starte med at køre stedet efter det hidtidige koncept.

- Men jeg er åben for nye idéer, og jeg vil også gøre brug af min efterhånden mangeårige erfaring, siger han og tilføjer, at han er fuld af optimisme.

- Ellers havde jeg ikke sagt ja til det, men det bliver også hårdt arbejde, siger Peter Rømer, der sammen med familien skal bo på Holdbi Kro.

Hos Aage Damgaard ApS glæder man sig over at have fundet en ny forpagter.

- Det er absolut mit indtryk, at vi har fundet den rette mand. Han har et positivt sind, og vi tror, at han vil kunne give gæsterne en god oplevelse, siger Tim Sølyst, der er ansat hos Aage Damgaard ApS.

Historisk kro er reddet: Ny forpagter fundet i München

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce